tisdag 15 maj 2018
MORGONHÄLSA, 1 GLAS .
HEJSAN !
Börja dagen med en vitaminkick .
mmm...smaskens !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 äggula ,
2 dl pressad apelsinsaft,
GARNERING :
apelsinskiva ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL äggulan i en skål .
Tillsätt apelsinsaften, lite i taget, och
vispa kraftigt tills det blir skummigt.
HÄLL upp i ett glas och garnera med
apelsinskiva på glaskanten .
LYCKA TILL !
SPENAT - & OSTPAJ , 4 PORT .
HEJSAN !
Paj är alltid gott och passar både som
bjudmat och som lunch- eller kvällsrätt.
Pajen är helt vegetarisk men om Du
vill kan Du garnera med lite färska räkor
som en krans uppepå, och några bitar citron,
och persilja samt 3-4 räkor i mitten.
Den här är riktigt god och ser festlig ut !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör /margarin ,
2 1 /2 dl vetemjöl ,
1 - 2 msk kallt vatten ,
FYLLNING :
250 g fryst bladspenat ,
200 g riven västerbottenost ,
200 g champinjoner ,
1 vitlöksklyfta ,
3 ägg ,
1 1/2 dl matlagningsgrädde ,
1 1/2 dl mjölk ,
salt å peppar ,
UGN : 175 - 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
FINFÖRDELA matfettet i mjölet till en grynig massa .
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg .
Tryck ut degen i pajformen ca 25 cm i diameter.
Nagga bottnen.
Sätt lite aluminiumfolie runt kanten och förgrädda
ca 10 minuter mitt i 200 grader varm ugn .
TINA, krama ur vätskan och grovhacka spenaten .
Ansa och skiva svampen .
Fräs svampen i lite matfett tillsammans med pressad
vitlök tills svampen har fått lite färg .
TA BORT folien från pajskalet .
Fördela hälften av osten ner i pajskalet .
Lägg sedan spenat och svamp över .
Strö över resterande ost .
VISPA samman ägg, matlagningsgrädde, mjölk, salt
och peppar .
Häll det över osten .
SÄNK värmen i ugnen till 175 grader och grädda
pajen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter .
GARNERA eventuellt pajen med ny-skalade räkor,
citron och persilja .
HOPPAS ATT DET SMAKAR,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)