tisdag 15 maj 2018

MORGONHÄLSA, 1 GLAS .




                 HEJSAN !

Börja  dagen  med  en  vitaminkick .
mmm...smaskens !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  äggula ,
2  dl  pressad  apelsinsaft,

GARNERING :
apelsinskiva ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
HÄLL  äggulan  i  en  skål .
Tillsätt  apelsinsaften,  lite  i  taget,  och
vispa  kraftigt  tills  det  blir  skummigt.
HÄLL  upp  i  ett  glas  och  garnera  med
apelsinskiva  på  glaskanten .

LYCKA  TILL !

SPENAT - & OSTPAJ , 4 PORT .



                   
                     HEJSAN !

Paj  är  alltid  gott  och  passar  både  som
bjudmat  och  som  lunch- eller  kvällsrätt.
Pajen  är  helt  vegetarisk  men  om  Du
vill  kan  Du  garnera  med  lite  färska  räkor
som  en  krans  uppepå, och  några  bitar citron,
och  persilja  samt  3-4  räkor i  mitten.
Den  här  är  riktigt  god  och  ser  festlig  ut !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smör /margarin ,
2 1 /2  dl  vetemjöl ,
1 - 2  msk  kallt  vatten ,

FYLLNING :
250  g  fryst  bladspenat ,
200  g  riven  västerbottenost ,
200  g  champinjoner ,
1  vitlöksklyfta ,
3  ägg ,
1 1/2  dl  matlagningsgrädde ,
1 1/2  dl  mjölk ,
salt å peppar ,
UGN : 175 - 200  GRADER .


SÅ  HÄR  GÖR  DU :

FINFÖRDELA  matfettet  i  mjölet  till  en  grynig  massa .
Tillsätt  vatten  och  arbeta  raskt  ihop  till  en  deg .
Tryck  ut  degen  i  pajformen  ca  25  cm  i  diameter.
Nagga  bottnen.
Sätt  lite  aluminiumfolie  runt  kanten   och  förgrädda
ca  10  minuter  mitt  i  200  grader  varm  ugn .
TINA,  krama  ur  vätskan  och  grovhacka  spenaten .
Ansa  och  skiva  svampen .
Fräs  svampen  i  lite  matfett  tillsammans  med  pressad
vitlök  tills  svampen  har  fått  lite  färg .
TA  BORT  folien  från  pajskalet  .
Fördela  hälften  av  osten  ner  i  pajskalet .
Lägg  sedan  spenat  och  svamp  över .
Strö  över  resterande  ost .
VISPA  samman  ägg,  matlagningsgrädde,  mjölk,  salt
och  peppar .
Häll  det  över  osten .
SÄNK  värmen  i  ugnen  till  175  grader  och  grädda
pajen  i  nedre  delen  av  ugnen  ca  40  minuter .
GARNERA  eventuellt  pajen  med   ny-skalade  räkor,
citron  och  persilja .

HOPPAS  ATT  DET  SMAKAR,

LYCKA  TILL !