HEJSAN !
Klassiska Kanelbullar - vem kan motstå dem ?
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1 /4 dl strösocker
1 1/2 tsk mald kardemumma
1 ägg
13 - 14 dl vetemjöl - BERTE QVARN
FYLLNING
100 g smör
1 dl socker
3 tsk mald kanel
PENSLING & GARNERING
1 ägg
pärlsocker
UGN 250 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och häll i mjölken , värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en stor bak- bunke och lös den
med lite av degspadet .
Tillsätt resten av vätskan , salt, socker, kardemumma,
ägg och det mesta av mjölet .
ARBETA degen smidig , strö över lite mjöl och låt
degen jäsa under bakduk , ca 30 minuter .
RÖR ihop ingredienserna till fyllningen .
DELA degen i 2 delar .
Knåda och kavla ut varje del till en rektangel
ca 20 x 40 cm .
BRED på fyllningen och rulla ihop från långsidan .
Skär rullen i ca 2 cm breda bitar .
Tryck med skaftet av en bordskniv mitt på varje bulle
så att en fördjupning bildas .
Lägg bullarna i pappers - formar .
LÅT bullarna jäsa till dubbel storlek under bakduk ,
ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker .
GRÄDDA mitt i ugnen 8 - 10 minuter .
TREVLIG SOMMAR !