lördag 11 mars 2023

MIN , FRAS - ÖVERBAKADE FISK , 4 PORT . (middag/ lunchlåda ) . + EFTERRÄTT .

 


                  HEJSAN  !


FISK  kan  DU variera med vad DU känner för ....

Här ville jag ha ett frasigt täcke  ,  jag blandade 

lite hej vilt,  och det blev väldigt gott .

VARSÅGODA  !


HÄR ÄR RECEPTET :

600 g  fisk- file  ,  t ex lax , gös eller sej  (jag har använt sej)

3/4 tsk salt

1 kryddmått nymald vitpeppar

****

FRAS -TÄCKE :

2 skivor vitt bröd ,  typ rostebröd

1 kruka basilika

2 msk olivolja

1 pressad vitlöksklyfta

2 dl riven parmesan

1 kryddmått nymald svartpeppar

1  kryddmått salt 

TILLBEHÖR :

1 påse klyftpotatis, 600 g

kokt fänkål+ riven morot med 1/2 äpple -rivet .


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SÄTT UGNEN PÅ  250 GRADER .

Stek klyftpotatisen ca 20 minuter .

2)  TORKA  brödet  en  kort  stund  i  ugnen .

3)  OM  DU har  ett  fiskblock  skär ,  i  portionsbitar .

Salta  och  peppra  fisken  runt  om .

Lägg  dem  på på  en  plåt  med  bakplåtspapper .

4)  FINHACKA  basilikabladen  i matberedaren 

eller med mixerstav .

Tillsätt olivolja , vitlök  och smulat  bröd .

Tillsätt osten .

Kör ihop till en smulig massa .

Smaka av med salt och peppar .

Finfördela blandningen  över fisken .

* Hit kan rätten förberedas .*

5)  ANSA och skär fänkålen i klyftor .

Koka den i saltat vatten  ca 8 minuter eller tills den 

är mjuk .

6)  GRATINERA  FISKEN  mitt i ugnen 5 - 10 minuter,

tiden varierar beroende på fiskens  tjocklek .

SERVERAS , med  klyftpotatis ,   en klyfta  citron 


+  EFTERRÄTT :

SNABBGLASS  PÅ YOGHURT OCH BÄR .  4 port )

200 g frysta jordgubbar 

1/2 dl florsocker

2 dl turkisk yoghurt

SÅ HÄR GÖR DU :

1)  FINFÖRDELA  de frysta  bären i matberedare

eller mixer ,  tillsammans  med  sockret .

2)   TILLSÄTT  yoghurt  och kör ihop till en massa .

SERVERA   med delade  jordgubbar och  1-2  glass-skopor

glass- yoghurt ,  DIREKT .

SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !