söndag 19 augusti 2012

Långpannebullar med smörkräm och vanilj. 30 bullar.

Hej på Er allesammans nu är jag igång igen.

Jag blev så sugen på att baka  bullar när jag
fick detta recept i min hand.
Så nu vill jag dela med mej med Er.

125g smör
2,5 dl mellanmjölk
50 g jäst (för söt deg)
2 ägg
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
8 dl vetemjöl
FYLLNING:
3-4 dl Vaniljkräm(Marsan)
SMÖRKRÄM:
100 g smör
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
PENSLING:
1 ägg
mandelspån

Så här gör DU:
SMÄLT smöret,tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av
degspadet.
Blanda ner resten av degspadet,äggen,socker,salt
och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa  övertäckt  30-40 minuter.
DELA degen i två delar.
Klä en långpanna,30-40 cm,med bakplåtspapper
och kavla ut den ena degen så att den precis täcker
botten på plåten.
Bred ut vaniljkrämen på plattan.
BLANDA ihop ingerdienserna till smörkrämen.
Kavla ut den andra  degen  och bred på smörkrämen.
Rulla ihop till en rulle och dela i 30 lika stora bitar.
Lägg bullarna  på degplattan med vaniljsås,
med snittytan upp.
Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
SÄTT ugnen på 225 grader.
PENSLA bullarna med ett uppvispat ägg
och strö på mandelspån .
GRÄDDA mitt i ugnen  15-20  minuter.

Hoppas på en trevlig fika-stund .
LYCKA TILL!