HEJSAN !
RECEPTET är från min Farmor Anna .
KALOPS görs av högrev som brukar vara
ett prisvärt kött .
KALOPS är en rätt som fungerar att göra storkok av
och sedan frysa in och ta fram vid ett senare tillfälle !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 - 600 g högrev
smör att steka i / kokosfett / margarin
1 gul lök
1/2 dl tomatpure'
2 - 3 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk Philadelphiaost eller annan färskost
3 vitlöksklyftor
salt och peppar/pepparmix
1/2 kruka basilika
2 dl majonnäs
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKÄR köttet i 3 cm stora bitar .
Skär löken i skivor .
2) BRYN kött och lök i smör i en stekpanna ,
lite i taget . Lägg över i en gryta .
3) TILLSÄTT tomatpure' , vatten, buljongtärning
och färskost . Blanda ner riven eller pressad vitlök .
4) LÅT KOKA på svag värme under lock i
ca 1 1/2 - 2 timmar . Smaka av med salt och peppar .
5) HACKA basilikan och blanda med majonnäsen .
6) SERVERA grytan med potatis, sås och inlagda rödbetor .
SÅS gör Du av skyn som köttet kokat i .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !