söndag 16 oktober 2016
SJUSOVAR SCONES 16 ST .
HEJSAN !
Gör morgonen så enkel för Dig som möjligt och förbered
det Du kan kvällen innan .
Baka och frys in frukostscones, så är det bara att plocka
fram och njuta av nästan nybakat på morgonkvisten .
Å, det är underbart att äta då !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl vetemjöl ,
2 dl grahamsmjöl ,
1 tsk salt ,
3 tsk bakpulver ,
100 g smör/margarin ,
3 dl mjölk ,
2- 3 dl ost ,
100 g strimlad salami ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke .
Finfördela matfettet i blandningen .
Tillsätt mjölken .
Arbeta raskt ihop till en deg .
Vänd ner ost och salami .
DELA degen i fyra delar .
Mjöla händerna och forma varje del till en rund kaka
som Du sedan plattar ut och lägger på bakpappersklädd plåt.
Skär försiktigt ett kors i varje kaka och grädda mitt i ugnen
10 - 15 minuter .
SCONES smakar bäst nygräddade men om Du vill frysa in
dem så skall Du tänka på att låta dem svalna innan Du skär
dem i passande bitar .
ALL LYCKA TILL och TREVLIG MORGON !
SQUASHLIMPA 2 ST .
HEJSAN !
Grönsaker i brödet ?
Ja, med riven squash i limpan blir den extra god och saftig.
Passa på nu när det är säsong för squash .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
6 dl mjölk ,
3 msk olja ,
250 g riven squash ,
2- 3 tsk salt ,
ca 15 dl mjöl av fyra sädesslag ,
PENSLING :
ägg ,
sesamfrön ,
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM mjölken till 37 grader .
Rör ut den smulade jästen i degspadet .
Tillsätt olja, squash, salt och det mesta av mjölet .
Arbeta till en smidig deg, som får jäsa i minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela
den i 2 delar .
Forma dessa till avlånga limpor, som läggs i smorda
avlånga formar , ca 2 liter.
Jäs i 30 minuter .
PENSLA med ägg och strö på rikligt med sesamfrön.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter .
Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.
Det går bra att frysa, gärna skivade .
Om DU inte gillar squash, kan DU ta morötter .
Eller rödbetor , då får brödet en vacker röd färg .
LYCKA TILL !
ANSJOVISKNYTEN 6 ST.
HEJSAN !
FRASIGA små läckerheter med den rätta sältan .
Njut dem med ett glas öl, gärna som nattamat .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 frysta smördegsplattor ,
FYLLNING :
ca 15 ANSJOVISFILEER ,
2 hårdkokta hackade ägg ,
2 msk gräddfil ,
4 msk lättmajonnäs ,
2 msk klippt gräslök ,
1 msk klippt dill ,
PENSLING :
1 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
KAVLA ut smördegsplattorna ett par cm på längd och bredd .
Dela varje platta i 2 fyrkanter .
FYLLNING :
Skär ansjovisen i små bitar och blanda med resten av ingredienserna.
Lägg en klick fyllning på varje smördegsbit .
Vik först in kortsidorna och vik sedan ihop till täta små paket.
PENSLA med uppvispat ägg .
GRÄDDA knytena 20- 25 minuter i 225 grader varm ugn .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)