HEJSAN !
NJUT av det gröna när det är som allra skirast .
Detta är en festlig favorit , som tål att ätas för sig själv
eller som huvudrätt .
DET går också bra att servera dem med en enkel tillagad
bit fisk eller kött vid sidan om .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färsk grön sparris
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
200 g che'vre - ost
1/2 dl pinjekärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
1 ) SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .
Skölj och bryt av den torra nedersta delen
på sparrisen .
Skala sparrisen om den är grov, börja strax
nedanför toppen och skala nedåt på stjälken .
Lägg sparrisen i en smord ugnsfast form .
2 ) RINGLA över olivolja och flingsalt .
Ta bort det yttre skalet på osten .
Bryt den i bitar och fördela över sparrisen .
3 ) STRÖ över pinjekärnorna .
GRATINERA i övre delen i ugnen , ca 8 min.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !