torsdag 30 juni 2022

MIN, ROSTADE GRÖNA SPARRIS MED OST OCH PINJENÖTTER, 4 PORT , (lunch/middag )

 


                                         HEJSAN !


NJUT av det gröna när det är som allra skirast .

Detta är en festlig favorit , som tål att ätas för sig själv 

eller som huvudrätt .

DET går också bra att servera dem med en enkel tillagad 

bit fisk eller kött vid sidan om .

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färsk grön sparris 

1 msk olivolja

1 tsk flingsalt 

200 g  che'vre  - ost 

1/2 dl pinjekärnor 


SÅ HÄR GÖR DU :

1 )  SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .

Skölj och bryt av den torra nedersta delen 

på sparrisen .

Skala  sparrisen om den är grov, börja strax 

nedanför toppen och skala nedåt på stjälken .

Lägg sparrisen i en smord ugnsfast form .

2 )  RINGLA över olivolja och flingsalt .

Ta bort det yttre skalet på osten .

Bryt den i bitar och fördela över sparrisen .

3 )  STRÖ över pinjekärnorna .

GRATINERA i övre delen i ugnen ,  ca 8 min.


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !