onsdag 1 januari 2020
SNABBA LAXPUDDINGEN / 4 PORT.
HEJSAN !
Säg laxpudding och många får något
drömskt i blicken .
Här är den i ny, lättlagad form.
HÄR ÄR RECEPTET :
4-5 kokta potatisar
1 gul lök
1 msk smör/margarin
5 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
200 g skivad gravad lax
2 msk grovhackad dill
2 msk smält smör
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva potatisen.
Skala och hacka löken .
Fräs potatis och lök i smör
i en stor teflonpanna .
VISPA ihop ägg, grädde, salt
och peppar .
Häll smeten i pannan och låt
den stelna .
Rör lite , så att smeten rinner ner.
LÄGG på laxskivorna och låt dem
bli ljumma .
Strö över dillen och servera med
smält smör .
LYCKA TILL !
ANSJOVIS-TORSK /4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på det här då !
Tomat, dill och kryddig ANSJOVIS,
ger torsken en smakskjuts rakt in i ugnen .
Så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
600g FISKFILE', t ex torsk
1 liten ask ANSJOVISFILEER
ca 50 g
3/4 tsk salt
2,5 dl mellangrädde
1 msk ströbröd
2 tomater
1 knippa dill
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
Låt ansjovisen rinna av men spara spadet .
Finhacka ansjovisen och bred den över fisken.
Salta och vik ihop FILEERNA om de är tunna.
LÄGG dem i en smord ugnssäker form.
Häll över ansjovisspadet och grädden , strö över
ströbrödet .
STEK fisken i övre delen av ugnen ca 20 minuter.
Hacka tomaterna och dillen .
Strö det över fisken när det återstår några minuter-
SERVERA med kokt potatis , + en grönsallad.
LYCKA TILL !
KIWISMOOTHIE , 4 ST. TIPS !
HEJSAN !
En lysande kombination full av
C- vitaminer och fibrer .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 kiwi
2 bananer
6 dl vaniljyoghurt
eventuellt 2 tsk SPIRULINA -pulver.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA kiwi och banan och dela i bitar.
Mixa snabbt frukt , yoghurt och SPIRULINA .
SERVERA i höga glas .
LYCKA TILL !
ROSTAD KANELMUSLI, CA 13 DL .+ TIPS !
HEJSAN !
Nu har jag gjort nya flingor,
himla goda och knapriga .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl havregryn
4 dl råg - flingor
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 msk fruktsocker
1 msk kanel
3 msk smör & rapsolja
1 1/2 dl vatten
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke .
Blanda smör& raps olja med vatten .
DROPPA det över gryn-blandningen och
blanda runt .
Häll ut blandningen i en långpanna.
ROSTA i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Rör om var 10 : de minut.
Låt kallna . Häll upp i burk med tätt lock.
LYCKA TILL !
TIPS ! MUSLI kan Du variera efter humör.
Ena dagen strör Du över russin, andra dagen
hackad mandel eller strimlad aprikos.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)