onsdag 1 januari 2020

SNABBA LAXPUDDINGEN / 4 PORT.



                   HEJSAN !

Säg laxpudding  och många får något
drömskt i blicken .
Här är den i ny, lättlagad form.

HÄR ÄR RECEPTET :
4-5 kokta potatisar
1 gul lök
1 msk smör/margarin
5 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
200 g skivad gravad lax
2 msk grovhackad dill
2 msk smält smör

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva potatisen.
Skala och hacka löken .
Fräs potatis och lök i smör
i en stor teflonpanna .
VISPA ihop ägg, grädde, salt
och peppar .
Häll smeten i pannan och låt
den stelna .
Rör lite , så att smeten rinner ner.
LÄGG på laxskivorna och låt dem
bli ljumma .
Strö över dillen och servera med
smält smör .

LYCKA TILL !

ANSJOVIS-TORSK /4 PORT.




                           HEJSAN !

Smaka på det här då !
Tomat, dill och kryddig ANSJOVIS,
ger torsken en smakskjuts rakt in i ugnen .
Så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
600g FISKFILE', t ex torsk
1 liten ask ANSJOVISFILEER
ca 50 g
3/4 tsk salt
2,5 dl mellangrädde
1 msk ströbröd
2 tomater
1 knippa dill

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
Låt ansjovisen rinna av men spara spadet .
Finhacka  ansjovisen och bred den över fisken.
Salta och vik ihop  FILEERNA om de är tunna.
LÄGG dem i en smord ugnssäker form.
Häll över ansjovisspadet och grädden , strö över
ströbrödet .
STEK fisken i övre delen av ugnen ca 20 minuter.
Hacka tomaterna och dillen .
Strö det över fisken när det återstår några minuter-

SERVERA med kokt potatis , + en grönsallad.

LYCKA TILL !



KIWISMOOTHIE , 4 ST. TIPS !



                      HEJSAN !

En lysande kombination full av
C- vitaminer och fibrer .

HÄR ÄR RECEPTET :
6 kiwi
2 bananer
6 dl vaniljyoghurt
eventuellt 2 tsk SPIRULINA -pulver.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA kiwi och banan och dela i bitar.
Mixa snabbt frukt , yoghurt och SPIRULINA .
SERVERA i höga glas .

LYCKA TILL !

ROSTAD KANELMUSLI, CA 13 DL .+ TIPS !



                      HEJSAN !

Nu har jag gjort nya flingor,
himla goda och knapriga .

HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl havregryn
4 dl råg - flingor
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 msk fruktsocker
1 msk kanel
3 msk   smör &  rapsolja
1 1/2  dl vatten

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke .
Blanda smör& raps olja med vatten .
DROPPA det över gryn-blandningen och
blanda runt .
Häll ut  blandningen i en långpanna.
ROSTA i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Rör om var 10 : de minut.
Låt kallna .  Häll upp i burk med tätt lock.

LYCKA TILL !

TIPS ! MUSLI kan Du variera efter humör.
Ena dagen strör Du över russin, andra dagen
hackad mandel eller strimlad aprikos.