lördag 20 februari 2021

KYCKLINGBEN PÅ PLÅT, 2 - 3 PORT.





                                               HEJSAN  !

KYCKLINGBEN ! ?
INTE  MYCKET MAT PÅ BENEN  KAN MAN  TYCKA   !
MEN DET FINNS JU  LITE  ANNAT  GOTT PÅ  PLÅTEN  OCKSÅ !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g  kycklingben
1 skivad  morot
150  g  squash 
100 g  broccoli och  
100 g  blomkålsbuketter
1 röd paprika  i  bitar
1  klyftad  rödlök
100 g  champinjoner
1 msk olivolja
1  msk  ljus  soja
1/2  msk  riven  ingefära
1  msk  lime- eller  citronsaft
salt och peppar 

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  220  grader .
LÄGG  kycklingben  och  grönsaker   på  bakpappersklädd  
plåt  eller  i  en  ugnssäker  form .
BLANDA  olja,  soja,  ingefära,  citronsaft,  salt  och  peppar
och  pensla  över  kycklingben  och  grönsaker .
STEK  mitt  i  ugnen  ca  25  minuter .
Vänd  runt  på  plåten  då och då ,  så  att  det  blir  jämnt  stekt.

KALL  SÅS TILL DET HELA 
1 1/2  dl  turkisk  yoghurt
1 tsk  riven  ingefära
1-2 vitlöksklyftor , pressade
1 - 2 kläm  på  akacia honung - flytande 
RÖR samman  och  servera .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !

MELLIS , FYLLD AVOKADO , 1 PORT .




     
                                         HEJSAN  !

mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
2  msk  svart  tångkaviar
1 1/2  msk  turkisk  yoghurt
1/2 - 1  tsk  riven  ingefära
1/2  msk  hackad  koriander
salt å peppar
1/2  avokado

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  tångkaviar,  yoghurt,
ingefära  och  koriander .
Smaka  av  röran  med salt
och  peppar  och  fyll  hålet
i  avokadohalvan .
HOPPAS DET SMAKAR !


DU  kan  också  fylla  avokadon  med
t ex keso,  kräftstjärtar  eller  skinka.

LYCKA  TILL !

                            

TORSKRYGG PÅ GRÖN BÄDD 2 PORT.





                                                          HEJSAN  !

mmm  .....!  
JAG  NJUTER NÄR  JAG ÄTER DETTA  !

HÄR ÄR RECEPTET :
300  g  torskrygg
2  msk  rapsolja
salt å peppar
2  tsk  sesamfrön
2  påsar  babyspenat,  65 g
1  påse  rucola , 35 g
150  g  halverade  körsbärstomater
SÅS :
2  msk  turkisk  yoghurt
1  msk  sweet  chilisås
2  tsk  riven  ingefära
1  tsk  japansk  soja

SÅ HÄR GÖR DU :
PENSLA  fisken  med  lite  av  oljan .
Salta ,  peppra  och  strö  över  sesamfrön 
och  halstra  den  ca  2  minuter  på  var  sida .
SMÄLT i  en  annan  stekpanna  ner  spenaten 
i  resten  av  oljan  tillsammans  med  rucolan ,
lägg  i  tomaterna  som  får  bli  lite  varma .
RÖR  ihop  alla  ingredienser  till  såsen  .
PLACERA  fisken  på  en  bädd  av  gröna  blad 
och  servera  såsen  därtill .

SMAKLIG  MÅLTID !