söndag 19 juli 2015

AVOKADOSALLAD MED RÖDLÖKSTOPPING 6 PORTIONER.

HEJSAN !

Å.. DET HÄR ÄR GOTT !

3 AVOKADOR
250 G COCKTAILTOMATER 
BLANDAD SALLAD T EX  EKBLAD , LOLLO ROSSO

DRESSING:
1 LITEN RÖDLÖK
3 MSK OLJA
1 MSK BALSAMVINÄGER
1 TSK FRANSK SENAP
1 MSK DRAGON HACKAD FÄRSK  ELLER
1 TSK TORKAD
1 KRM SALT

SKALA , KÄRNA UR  OCH SKÄR AVOKADORNA I KLYFTOR.
SKÖLJ OCH DELA COCKTAILTOMATERNA I HALVOR .
SKÖLJ OCH RIV SALLADSBLADEN  I MINDRE BITAR.
FÖRDELA SALLADEN PÅ 6 ASSIETTER.
LÄGG AVOKADORSKIVOR OCH TOMATER OVANPÅ.
SKALA OCH FINHACKA RÖDLÖKEN .
BLANDA LÖKEN MED ÖVRIGA DRESSINGINGREDIENSER .

TOPPA MED DRESSINGEN ÖVER SALLADEN
SERVERA MED BRÖD .

LYCKA TILL !

MANDELPÄRON 4 PORTIONER.

HEJSAN !

DET HÄR ÄR HIMLA GOTT OCH DET GÅR FORT ATT GÖRA.

5 ST PÄRON
200 G  MANDELMASSA
2 ÄGG
RIVET SKAL AV EN CITRON

LAG:
3 DL SOCKER
3 DL VATTEN
2 DL TORRT VIN
2 CITRONSKIVOR

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA LAGEN I EN KASTRULL.
(VILL MAN INTE ANVÄNDA VIN TAR MAN 5 DL VATTEN)
SKALA PÄRONEN , DELA DEM I HALVOR.
KOKA DEM MJUKA I LAGEN
UTAN ATT DE BLIR MOSIGA.
LÅT DEM RINNA AV OCH LÄGG ÖVER I EN UGNSSÄKER FORM .

GROVRIV MANDELMASSAN .
BLANDA MED ÄGG OCH CITRON TILL EN FLUFFIG SMET.
BRE DEN ÖVER PÄRONEN .
SÅ KAN DESSERTEN VÄNTA I KYLEN OM MAN VILL FÖRBEREDA.
GRÄDDA MITT I UGNEN I 200 GRADER , 30 MINUTER ELLER
TILLS MANDELMASSAN FÅTT FIN FÄRG.

SERVERA LJUMMEN MED LÄTT VISPAD GRÄDDE
(ELLER MJÖLKFRI TOFUGLASS)

LYCKA TILL !
HOPPAS ATT DET SMAKAR.

BASILIKA SIRAP MED GLASS OCH JORDGUBBAR 4 PORTIONER .

HEJSAN !

JAG ÄR ÄNNU INNE PÅ EFTERRÄTTER,
SÅ VI KÖR NÅGRA TILL !

3 DL VATTEN
1 1/2 DL SYLTSOCKER
1 KRUKA FÄRSK  BASILIKA
1 LIME'
ETT PAKET GLASS (GAMMALDAGS VANILJ - GILLAR JAG)
1/2 LITER JORDGUBBAR

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA UPP SOCKRET OCH VATTNET.
LÅT DET SVALNA .
SKÖLJ  LIMEN OCH RIV SKALET.
MIXA ALLT OCH PRESSA I LIMSAFTEN.

KULA UPP GLASSEN I TREVLIGA SKÅLAR.
"RIPPLA" SÅSEN ÖVER GLASSEN.
GARNERA MED JORDGUBBARNA .

TIPS !
SIRAPEN KAN SPARAS OCH FÖRVARAS I VÄL FÖRSLUTNA FLASKOR.
GOTT ATT HA TILL FRUKTSALLADEN ELLER SOM BAS TILL EN SORBET.
MIXA TILL EXEMPEL SIRAPEN MED FRYSTA HALLON OCH DU HAR EN
UNDERBAR SOMMAR EFTERRÄTT .

LYCKA TILL !

ÄPPELSORBET MED KANELSMAK 6 PORTIONER .

HEJSAN !

SÅ VAR DET DÅ DAGS FÖR LITE  EFTERRÄTT  !

2 DL VATTEN
3 DL SOCKER
1  KANELSTÅNG
1 1/2  DL  KONCENTRERAD  ÅPPELJUICE
2  ÄGGVITOR

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA VATTEN, SOCKER OCH  KANELSTÅNGEN
TILL EN SIMMIG LAG .
HÄLL DEN I EN SKÅL.
KYL LAGEN.
RÖR NER ÄPPELJUICEN.
TA UPP KANELSTÅNGEN.
STÄLL BLANDNINGEN I FRYSEN OCH LÅT DEN
FRYSA TILLS DEN ÄR HALVFAST, CA 2 TIMMAR.
VISPA SORBETEN NÅGRA GÅNGER UNDER
FRYSNINGENSÅ ATT KONSISTENSEN BLIR JÄMN
OCH SMIDIG .
VISPA EVENTUELLT  MED  ELVISP.
FRYS PÅ NYTT CA 3 TIMMAR.
VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM OCH
BLANDA NER I SORBETEN .
LÅT DEN STÅ I FRYSEN CA 2 TIMMAR.

SERVERA MED FRUKT ELLER BÄR.
DET TAR LITE TID ATT GÖRA,  MEN DET ÄR DET VÄRT

LYCKA TILL !