HEJSAN !
Å.. DET HÄR ÄR GOTT !
3 AVOKADOR
250 G COCKTAILTOMATER
BLANDAD SALLAD T EX EKBLAD , LOLLO ROSSO
DRESSING:
1 LITEN RÖDLÖK
3 MSK OLJA
1 MSK BALSAMVINÄGER
1 TSK FRANSK SENAP
1 MSK DRAGON HACKAD FÄRSK ELLER
1 TSK TORKAD
1 KRM SALT
SKALA , KÄRNA UR OCH SKÄR AVOKADORNA I KLYFTOR.
SKÖLJ OCH DELA COCKTAILTOMATERNA I HALVOR .
SKÖLJ OCH RIV SALLADSBLADEN I MINDRE BITAR.
FÖRDELA SALLADEN PÅ 6 ASSIETTER.
LÄGG AVOKADORSKIVOR OCH TOMATER OVANPÅ.
SKALA OCH FINHACKA RÖDLÖKEN .
BLANDA LÖKEN MED ÖVRIGA DRESSINGINGREDIENSER .
TOPPA MED DRESSINGEN ÖVER SALLADEN
SERVERA MED BRÖD .
LYCKA TILL !
söndag 19 juli 2015
MANDELPÄRON 4 PORTIONER.
HEJSAN !
DET HÄR ÄR HIMLA GOTT OCH DET GÅR FORT ATT GÖRA.
5 ST PÄRON
200 G MANDELMASSA
2 ÄGG
RIVET SKAL AV EN CITRON
LAG:
3 DL SOCKER
3 DL VATTEN
2 DL TORRT VIN
2 CITRONSKIVOR
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA LAGEN I EN KASTRULL.
(VILL MAN INTE ANVÄNDA VIN TAR MAN 5 DL VATTEN)
SKALA PÄRONEN , DELA DEM I HALVOR.
KOKA DEM MJUKA I LAGEN
UTAN ATT DE BLIR MOSIGA.
LÅT DEM RINNA AV OCH LÄGG ÖVER I EN UGNSSÄKER FORM .
GROVRIV MANDELMASSAN .
BLANDA MED ÄGG OCH CITRON TILL EN FLUFFIG SMET.
BRE DEN ÖVER PÄRONEN .
SÅ KAN DESSERTEN VÄNTA I KYLEN OM MAN VILL FÖRBEREDA.
GRÄDDA MITT I UGNEN I 200 GRADER , 30 MINUTER ELLER
TILLS MANDELMASSAN FÅTT FIN FÄRG.
SERVERA LJUMMEN MED LÄTT VISPAD GRÄDDE
(ELLER MJÖLKFRI TOFUGLASS)
LYCKA TILL !
HOPPAS ATT DET SMAKAR.
DET HÄR ÄR HIMLA GOTT OCH DET GÅR FORT ATT GÖRA.
5 ST PÄRON
200 G MANDELMASSA
2 ÄGG
RIVET SKAL AV EN CITRON
LAG:
3 DL SOCKER
3 DL VATTEN
2 DL TORRT VIN
2 CITRONSKIVOR
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA LAGEN I EN KASTRULL.
(VILL MAN INTE ANVÄNDA VIN TAR MAN 5 DL VATTEN)
SKALA PÄRONEN , DELA DEM I HALVOR.
KOKA DEM MJUKA I LAGEN
UTAN ATT DE BLIR MOSIGA.
LÅT DEM RINNA AV OCH LÄGG ÖVER I EN UGNSSÄKER FORM .
GROVRIV MANDELMASSAN .
BLANDA MED ÄGG OCH CITRON TILL EN FLUFFIG SMET.
BRE DEN ÖVER PÄRONEN .
SÅ KAN DESSERTEN VÄNTA I KYLEN OM MAN VILL FÖRBEREDA.
GRÄDDA MITT I UGNEN I 200 GRADER , 30 MINUTER ELLER
TILLS MANDELMASSAN FÅTT FIN FÄRG.
SERVERA LJUMMEN MED LÄTT VISPAD GRÄDDE
(ELLER MJÖLKFRI TOFUGLASS)
LYCKA TILL !
HOPPAS ATT DET SMAKAR.
BASILIKA SIRAP MED GLASS OCH JORDGUBBAR 4 PORTIONER .
HEJSAN !
JAG ÄR ÄNNU INNE PÅ EFTERRÄTTER,
SÅ VI KÖR NÅGRA TILL !
3 DL VATTEN
1 1/2 DL SYLTSOCKER
1 KRUKA FÄRSK BASILIKA
1 LIME'
ETT PAKET GLASS (GAMMALDAGS VANILJ - GILLAR JAG)
1/2 LITER JORDGUBBAR
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA UPP SOCKRET OCH VATTNET.
LÅT DET SVALNA .
SKÖLJ LIMEN OCH RIV SKALET.
MIXA ALLT OCH PRESSA I LIMSAFTEN.
KULA UPP GLASSEN I TREVLIGA SKÅLAR.
"RIPPLA" SÅSEN ÖVER GLASSEN.
GARNERA MED JORDGUBBARNA .
TIPS !
SIRAPEN KAN SPARAS OCH FÖRVARAS I VÄL FÖRSLUTNA FLASKOR.
GOTT ATT HA TILL FRUKTSALLADEN ELLER SOM BAS TILL EN SORBET.
MIXA TILL EXEMPEL SIRAPEN MED FRYSTA HALLON OCH DU HAR EN
UNDERBAR SOMMAR EFTERRÄTT .
LYCKA TILL !
JAG ÄR ÄNNU INNE PÅ EFTERRÄTTER,
SÅ VI KÖR NÅGRA TILL !
3 DL VATTEN
1 1/2 DL SYLTSOCKER
1 KRUKA FÄRSK BASILIKA
1 LIME'
ETT PAKET GLASS (GAMMALDAGS VANILJ - GILLAR JAG)
1/2 LITER JORDGUBBAR
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA UPP SOCKRET OCH VATTNET.
LÅT DET SVALNA .
SKÖLJ LIMEN OCH RIV SKALET.
MIXA ALLT OCH PRESSA I LIMSAFTEN.
KULA UPP GLASSEN I TREVLIGA SKÅLAR.
"RIPPLA" SÅSEN ÖVER GLASSEN.
GARNERA MED JORDGUBBARNA .
TIPS !
SIRAPEN KAN SPARAS OCH FÖRVARAS I VÄL FÖRSLUTNA FLASKOR.
GOTT ATT HA TILL FRUKTSALLADEN ELLER SOM BAS TILL EN SORBET.
MIXA TILL EXEMPEL SIRAPEN MED FRYSTA HALLON OCH DU HAR EN
UNDERBAR SOMMAR EFTERRÄTT .
LYCKA TILL !
ÄPPELSORBET MED KANELSMAK 6 PORTIONER .
HEJSAN !
SÅ VAR DET DÅ DAGS FÖR LITE EFTERRÄTT !
2 DL VATTEN
3 DL SOCKER
1 KANELSTÅNG
1 1/2 DL KONCENTRERAD ÅPPELJUICE
2 ÄGGVITOR
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA VATTEN, SOCKER OCH KANELSTÅNGEN
TILL EN SIMMIG LAG .
HÄLL DEN I EN SKÅL.
KYL LAGEN.
RÖR NER ÄPPELJUICEN.
TA UPP KANELSTÅNGEN.
STÄLL BLANDNINGEN I FRYSEN OCH LÅT DEN
FRYSA TILLS DEN ÄR HALVFAST, CA 2 TIMMAR.
VISPA SORBETEN NÅGRA GÅNGER UNDER
FRYSNINGENSÅ ATT KONSISTENSEN BLIR JÄMN
OCH SMIDIG .
VISPA EVENTUELLT MED ELVISP.
FRYS PÅ NYTT CA 3 TIMMAR.
VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM OCH
BLANDA NER I SORBETEN .
LÅT DEN STÅ I FRYSEN CA 2 TIMMAR.
SERVERA MED FRUKT ELLER BÄR.
DET TAR LITE TID ATT GÖRA, MEN DET ÄR DET VÄRT
LYCKA TILL !
SÅ VAR DET DÅ DAGS FÖR LITE EFTERRÄTT !
2 DL VATTEN
3 DL SOCKER
1 KANELSTÅNG
1 1/2 DL KONCENTRERAD ÅPPELJUICE
2 ÄGGVITOR
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA VATTEN, SOCKER OCH KANELSTÅNGEN
TILL EN SIMMIG LAG .
HÄLL DEN I EN SKÅL.
KYL LAGEN.
RÖR NER ÄPPELJUICEN.
TA UPP KANELSTÅNGEN.
STÄLL BLANDNINGEN I FRYSEN OCH LÅT DEN
FRYSA TILLS DEN ÄR HALVFAST, CA 2 TIMMAR.
VISPA SORBETEN NÅGRA GÅNGER UNDER
FRYSNINGENSÅ ATT KONSISTENSEN BLIR JÄMN
OCH SMIDIG .
VISPA EVENTUELLT MED ELVISP.
FRYS PÅ NYTT CA 3 TIMMAR.
VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM OCH
BLANDA NER I SORBETEN .
LÅT DEN STÅ I FRYSEN CA 2 TIMMAR.
SERVERA MED FRUKT ELLER BÄR.
DET TAR LITE TID ATT GÖRA, MEN DET ÄR DET VÄRT
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)