lördag 15 september 2018

KOKOS - & NEKTARINPAJ, CA 6 PORT.



       
               HEJSAN !

Det här receptet fick jag av en god vän,
så jag tänkte att Vi kunde  göra det tillsammans !
Det finns ju så mycket nektariner i affärerna nu.

HÄR ÄR RECEPTET :
Tärna 125 g  smör.
Blanda med  1 dl strösocker, 1 1/2 dl vetemjöl
och  1 1/2 dl  kokosflingor  till en grynig massa.
Tryck ut hälften av smulorna  i en smord pajform
ca 24 cm i diameter .
Förgrädda  i 200 grader , ca 6 minuter.
Kärna ur och klyfta  4 nektariner
Fördela frukten i pajskalet.  Blanda 2 msk strösocker
och 1 msk  maizena majsstärkelse  och strö över
resten av smuldegen.  Grädda i 225 grader 20-25 min.
Garnera med nektarinklyftor,  florsocker  och 
citronmeliss .

LYCKA TILL !


                   

SOLROSFRALLOR , 12 ST



             HEJSAN !

Smaka på de här, - riktigt goda !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g vatten, ca 6 dl
25 g jäst
100 g maizena
100 g sojamjöl
160 g bovetemjöl
40 g rismjöl
1 tsk salt
40 g  PSYLLIUMFRÖSKAL
50 g solroskärnor
Bovetemjöl till utbakning.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÖS upp jästen i vattnet i en bunke.
Blanda i övriga ingredienser . Låt degen vila i bunken
övertäckt med plastfilm i ca 1 1/2 timme.
FORMA  degen till 12 stycken runda frallor.
Olja gärna in händerna för enklare hantering av degen
och lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Platta till bullarna och strö över bovetemjöl .
LÅT dem jäsa på plåten i 1 timme .
GRÄDDA  i  225 grader i 20 minuter .

Funkar till utflykt, frukostbordet eller
BUFFEBORDET .

LYCKA TILL !