onsdag 27 april 2022

ÄGGFRI MARÄNGTÅRTA MED BÄR , 6 - 8 BITAR .

 


                                                HEJSAN  !


VISSTE DU att man kan använda kikärtsspad till maräng ?

Och nej ,  det  smakar absolut inte kikärter om marängen  !

                              ****

NÄR marängen är riktigt  tjock  och  DU  kan vända på bunken 

utan att marängen faller ut  så är  den  riktigt  klar .


HÄR ÄR RECEPTET :
1  burk (400 g) kikärter ,  spadet .

2 dl strösocker

1/2 tsk vaniljpulver

1/2 tsk citronsaft

TOPPING :

3 dl vispgrädde

1 dl hallon 

1 dl blåbär

chokladflagor 


SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 120 grader .

MARÄNG :

VISPA upp spadet till ett skum .

Häll i socker, vaniljpulver och citronsaft

 och fortsätt vispa  på högsta hastighet .

BRED ut marängen i en cirkel, ca 28 cm i diameter

på en bakpappersklädd plåt .

GRÄDDA i mitten av ugnen  1 1/2 timme  och låt

marängen  SVALNA I UGNEN .

DEKORATION :

VISPA grädden luftig och fin och bred den över 

marängen .

GÖR detta  precis  före  serveringen , så att inte 

marängen mjuknar av grädden .

GARNERA  med Bär och avsluta med Chokladflagor 

eller  Strössel .


LYCKA TILL !