HEJSAN !
VISSTE DU att man kan använda kikärtsspad till maräng ?
Och nej , det smakar absolut inte kikärter om marängen !
****
NÄR marängen är riktigt tjock och DU kan vända på bunken
utan att marängen faller ut så är den riktigt klar .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk (400 g) kikärter , spadet .
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk citronsaft
TOPPING :
3 dl vispgrädde
1 dl hallon
1 dl blåbär
chokladflagor
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 120 grader .
MARÄNG :
VISPA upp spadet till ett skum .
Häll i socker, vaniljpulver och citronsaft
och fortsätt vispa på högsta hastighet .
BRED ut marängen i en cirkel, ca 28 cm i diameter
på en bakpappersklädd plåt .
GRÄDDA i mitten av ugnen 1 1/2 timme och låt
marängen SVALNA I UGNEN .
DEKORATION :
VISPA grädden luftig och fin och bred den över
marängen .
GÖR detta precis före serveringen , så att inte
marängen mjuknar av grädden .
GARNERA med Bär och avsluta med Chokladflagor
eller Strössel .
LYCKA TILL !