HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin ,
3 ägg ,
3 1/2 dl rörsocker ,
1 1/2 tsk vaniljsocker ,
3 dl vetemjöl ,
1 1/2 citron ,
GARNERING :
florsocker ,
SERVERING :
lättvispad grädde .
Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 175 grader . Klä en långpanna , ca 20x 25 cm ,
med bakplåtspapper .
SMÄLT matfettet och låt svalna tills ljummet .
VISPA ägg och socker vitt och poröst .
Sikta ner vaniljsocker och vetemjöl .
Fin-riv citronskalet, pressa ur saften och tillsätt .
Rör varsamt om till en slät smet .
HÄLL ner det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
HÄLL ut smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen
i ca 35 minuter . Sikta över lite florsocker då kakan har svalnat , och
dela den i bitar .
SERVERA helst kakan dagsfärsk , gärna tillsammans med lättvispad
grädde.
jag tycker att kakan är alldeles lagom kladdig , mmm....smaka själv !
LYCKA TILL !
lördag 14 maj 2016
FINT FYLLDA TARTELETTER MED LYXIG TOPPING 4 PERS.
HEJSAN !
Ack , så gott - och lyxigt ser det ut !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
2 dl vetemjöl ,
1 dl grahamsmjöl ,
100 g rums-tempererat smör ,
3 msk kallt vatten ,
1/2 tsk salt ,
FYLLNING :
4 dl frysta gröna ärter ,
1 kruka mynta ,
1 ägg ,
1/2 dl grädde ,
1 dl finriven parmesanost ,
salt å peppar ,
SERVERING :
rökt lax, räkor, rom.
Så här gör DU :
TINA ärterna .
Lägg alla ingredienserna till pajen i en matberedare
och mixa hastigt samman till en deg .
Plasta in degen och låt vila kylskåpskallt i ca 20 min.
SÄTT ugnen på 200 grader .
Kavla ut degen tunt på mjölad bänk . Klä 4 små oljade pajformar,
ca 10 cm i diameter, med degen .
Nagga degskalen och låt dem stå i frysen i ca 20 minuter .
FYLLNING :
KOKA ärterna i lättsaltat vatten i ca 5 min. Låt rinna av .
Grovhacka myntan . Kör alla ingredienserna i en matberedare
till en grynig smet .
KLICKA ut fyllningen i skalen och jämna till ytan .
Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.
GARNERA med rökt lax, räkor och rom .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)