HEJSAN !
SÅ HIMLA GOTT !
Man kan inte tro att det är sant !
Enkelt att göra , inte tusen ingredienser, för att få ihop en middag .
Och med den jättegoda potatisen till - då kan det inte bli annat än ..
mm...! SÅ VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g fläsk-file'
2 msk Fem peppar eller pepparmix
2 msk sesamfrön
1 msk smör / margarin
1/2 gurka
2 dl naturell yoghurt
2 msk hackad körvel
1 - 2 vitlöksklyftor, pressade
4 bakpotatisar
2 msk olivolja
salt
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
PUTSA köttet, krydda med krossad peppar och salt .
Strö över sesamfrön .
Bryn köttet i smöret så den får färg runtom .
Lägg över i ugnsform och ställ in i ugn ca 15 minuter,
tills köttet är genomstekt . Innertemperaturen ska vara 70 grader.
TVÄTTA potatisen och skär i centimetertjocka skivor.
Lägg i en långpanna med bakplåtspapper, ringla över olivolja
och strö över lite salt .
Ställ in i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills potatisen är klar.
RIV gurkan grovt och blanda med yoghurt, hackad körvel och
pressad vitlök .
SERVERA köttet med potatisskivorna i ett torn , lite sallad och
en rejäl klick av såsen .
SMAKLIG MÅLTID !
och LYCKA TILL !