fredag 8 oktober 2021

PEPPARFILE', 4 personer .

 


                                            HEJSAN !

SÅ HIMLA GOTT !  

Man  kan  inte  tro  att  det  är  sant !

Enkelt  att  göra ,  inte tusen ingredienser,  för  att  få  ihop  en  middag .

Och  med  den  jättegoda  potatisen  till - då kan  det  inte  bli  annat  än ..

mm...!   SÅ  VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g  fläsk-file'

2 msk  Fem  peppar eller pepparmix

2 msk sesamfrön

1 msk smör / margarin

1/2  gurka

2 dl naturell  yoghurt

2 msk hackad  körvel

1 - 2 vitlöksklyftor, pressade

4 bakpotatisar

2 msk olivolja

salt

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT  ugnen på 225 grader .

PUTSA  köttet,  krydda med krossad peppar  och salt .

Strö över sesamfrön .

Bryn  köttet i smöret så den får färg runtom .

Lägg  över i ugnsform och ställ in i ugn ca 15 minuter,

tills köttet är  genomstekt .  Innertemperaturen  ska vara 70 grader.

TVÄTTA  potatisen  och skär i centimetertjocka  skivor.

Lägg  i en långpanna  med  bakplåtspapper,  ringla över  olivolja

och strö över lite salt .

Ställ in  i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills potatisen är klar.

RIV  gurkan  grovt  och blanda  med yoghurt,  hackad körvel  och

pressad  vitlök .

SERVERA  köttet med  potatisskivorna  i ett torn ,  lite sallad  och

en  rejäl  klick  av  såsen .


SMAKLIG MÅLTID !

och  LYCKA TILL !