torsdag 14 juni 2018
SNABB GRAVLAXSÅS ...4 PORT .
HEJSAN !
Krämig favorit som passar både
lax och krabba .
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
Blanda i en skål 2dl CREME FRAICHE,
med 2 msk söt SENAP .
Tillsätt 2 tsk VITVINSVINÄGER och
2 tsk STRÖSOCKER .
Skölj och finhacka 1 knippe DILL .
Vänd ner dillen, salta och peppra .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
KAVIAR-MACKA ...1 PORT .
HEJSAN !
Detta är för mig den perfekta
lunchen en solig sommardag !
När Du har potatis över....
HÄR ÄR RECEPTET :
SMÖRA 1 grov rågbrödsskiva .
LÄGG på 2 sköljda salladsblad
och 2 kokta färskpotatisar .
BLANDA i en skål 1 msk fint
tärnad gurka, 2 msk gräddfil
och 1/2 msk kaviar .(valfri)
KLICKA ut röran på smörgåsen
och toppa med fintärnad rödlök .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
TIMJANSTEKT FÄRSKPOTATIS 4 PORT .
HEJSAN !
Det här är så himla gott ,
å, Du ta inte bort skalet på potatisen ,
det blir knaprigt av oljan .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg färskpotatis ,
1/2 dl olivolja ,
1 msk FLINGSALT ,
2 krm grovmalen svartpeppar ,
1 tsk torkad timjan ,
1/2 kruka färsk timjan .
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA potatisen men låt skalet vara kvar .
BLANDA de hela potatisarna med olja och
lägg dem i en långpanna eller på ett ugnsfast
fat .
Strö över salt, peppar och torkad timjan .
Hit kan Du förbereda !
STEK potatisarna mjuka mitt i ugnen ca 20 min
tills de fått fin färg.
STRÖ över färsk timjan .
SERVERA !
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
MARÄNGSVISS-TÅRTA...CA 10 BITAR .
HEJSAN !
Det här är en riktigt härlig sommartårta
med maränger, chokladsås och jordgubbar .
Du kan också....
Använda glutenfria maränger och choklad-
sås så är tårtan helt glutenfri !
kula vaniljglass till .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vispgrädde ,
1 dl CREME Fraiche ,
1 äggula ,
2 tsk vaniljsocker ,
1 liter jordgubbar ,
1/2 dl chokladsås ,
20 små maränger ,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädden .
Rör ihop CREME Fraiche, äggula och vaniljsocker,
vänd ner i den vispade grädden .
SKIVA jordgubbarna .
Varva krämen med jordgubbar, chokladsås och lätt
krossade maränger i en form med diametern 24 cm ,
gärna med löstagbar botten .
Avsluta med kräm och chokladsås .
Ringla såsen i cirklar överst, dra sedan med en sticka
utifrån och in mot mitten .
STÄLL in formen i FRYSEN minst 4 timmar .
TA UT TÅRTAN FRÅN FRYSEN 15 MINUTER
FÖRE SERVERING .
TOPPA med färska jordgubbar .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)