torsdag 14 juni 2018

SNABB GRAVLAXSÅS ...4 PORT .




                         HEJSAN !

Krämig  favorit  som  passar  både
lax  och  krabba .
mmm... !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

Blanda  i  en  skål  2dl  CREME FRAICHE,
med  2  msk  söt  SENAP .
Tillsätt  2  tsk  VITVINSVINÄGER  och
2  tsk  STRÖSOCKER .
Skölj  och  finhacka  1  knippe  DILL .
Vänd  ner  dillen,  salta  och  peppra .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !

KAVIAR-MACKA ...1 PORT .



               HEJSAN !

Detta  är  för  mig  den  perfekta
lunchen  en  solig  sommardag !
När  Du  har  potatis  över....

HÄR  ÄR  RECEPTET :

SMÖRA   1 grov  rågbrödsskiva .
LÄGG  på  2  sköljda  salladsblad
och  2  kokta  färskpotatisar .
BLANDA  i  en  skål  1  msk  fint
tärnad  gurka,  2  msk  gräddfil
och  1/2  msk  kaviar .(valfri)
KLICKA   ut  röran  på  smörgåsen
och  toppa  med  fintärnad  rödlök .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !



TIMJANSTEKT FÄRSKPOTATIS 4 PORT .




                    HEJSAN !

Det  här  är  så  himla  gott ,
å,  Du  ta  inte  bort  skalet  på  potatisen ,
det  blir  knaprigt  av  oljan .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  kg  färskpotatis ,
1/2  dl  olivolja ,
1  msk  FLINGSALT ,
2  krm  grovmalen  svartpeppar ,
1  tsk  torkad  timjan ,
1/2  kruka  färsk  timjan .
UGN :  225  GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TVÄTTA  potatisen  men  låt  skalet  vara  kvar .
BLANDA  de  hela  potatisarna  med  olja   och
lägg  dem  i  en  långpanna  eller  på  ett  ugnsfast
fat .
Strö  över  salt,  peppar   och  torkad  timjan .
Hit  kan  Du  förbereda !

STEK  potatisarna  mjuka  mitt  i  ugnen  ca  20  min
tills  de  fått  fin  färg.
STRÖ  över  färsk  timjan .
SERVERA  !

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !

MARÄNGSVISS-TÅRTA...CA 10 BITAR .




              HEJSAN !

Det  här  är  en  riktigt  härlig  sommartårta
med  maränger,  chokladsås  och  jordgubbar .
Du  kan  också....
Använda  glutenfria  maränger  och  choklad-
sås så  är  tårtan  helt glutenfri !
kula  vaniljglass  till .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  dl  vispgrädde ,
1  dl  CREME Fraiche ,
1  äggula ,
2  tsk  vaniljsocker ,
1  liter  jordgubbar ,
1/2  dl  chokladsås ,
20  små  maränger ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  grädden .
Rör  ihop  CREME Fraiche,  äggula  och  vaniljsocker,
vänd  ner  i  den  vispade  grädden .
SKIVA  jordgubbarna .
Varva  krämen  med  jordgubbar,  chokladsås  och  lätt
krossade  maränger  i  en  form  med  diametern  24  cm ,
gärna  med  löstagbar  botten .
Avsluta  med  kräm  och  chokladsås .
Ringla  såsen  i  cirklar  överst,  dra  sedan  med  en  sticka
utifrån  och  in  mot  mitten .
STÄLL  in  formen  i  FRYSEN  minst  4  timmar .

TA  UT  TÅRTAN  FRÅN  FRYSEN  15  MINUTER
FÖRE  SERVERING .

TOPPA  med  färska  jordgubbar .

TREVLIG  SOMMAR ,

LYCKA  TILL !