måndag 11 juni 2018

CHOWCHOW från 50-talet ..4 PORT .



       
                            HEJSAN !

CHOWCHOW  var  på  50- talet ,  före  kinakrogarnas  tid,
en  rätt  som  uppfattades  som  exotiskt  kryddad .
Idag  kan  nog  maträtten  mer  jämföras  med  mustig
svensk  husmanskost .
Har  Ni  lust  att  smaka ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  gula  lökar ,
2  msk  smör ,
1  tsk  paprikapulver ,
1  tsk  curry ,
400  g  magert  bogfläsk ,
eller  färsk  skinka
2  msk  vetemjöl , + 1  tsk  salt
2 1/2  dl  matlagningsgrädde ,
1  dl  vatten ,
tomatketchup ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKÄR  lökarna  i  skivor .
Fräs  dem  i  smöret  i  en  gryta  eller
traktörpanna .
Strö  över  paprika  och  curry,
kryddglada  kan  utöka  mängden  efter
eget  tycke .

STRIMLA  köttet  och  vänd  strimlorna
i  saltblandat  mjöl .
Lägg  ner  dem  bland  löken .
Häll  över  grädde  och  vatten .
Rör  om .
Koka  upp  och  låt  rätten  koka  sakta  i
15 - 20  minuter  under  lock  tills  köttet
känns  mört .
Smaka  av  med  ketchup.
SERVERA  ris  eller  potatis .

TREVLIG  SOMMAR  ,

LYCKA  TILL !


KORVSPETT & FRANSK POTATISSALLAD, ...4 PORT .



                     HEJSAN !

Vi  valde  ganska  kryddstark  korv  till  spetten
men  självklart  kan  Du  välja  en  mildare  sort.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  CHORIZOKORVAR ,
red  hot  t ex
2  Paprikor ,
8  stora  Champinjoner ,
1  paket  Bacon ,  125 g
POTATISSALLAD :
1  kg  kokt  kall  Färskpotatis ,
1  knippe  Persilja,  Dill
och  Gräslök
DRESSING :
1  msk  fransk  Senap ,
1/2  finhackad  Rödlök ,
2  msk  Vinäger ,
4  msk  Olja ,
1/2  tsk  Salt ,
1/2  tsk  Peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

POTATISSALLAD :
Skär  potatisen  i  skivor  eller
bitar .
Grovhacka  örterna .
DRESSING :
Rör  ihop  ingredienserna .
Blanda  potatis,  dressing  och
örter .
Skär  korven  och  paprikorna  i
bitar .
Rulla  in  svampen  i  bacon .
Trä  upp  dem  på  grillspett .
Grilla  spetten  ca  5  min.
SERVERA  dem  med  potatis-
sallad  och  gott  bröd .

TREVLIG  SOMMAR

LYCKA  TILL !