måndag 11 juni 2018
CHOWCHOW från 50-talet ..4 PORT .
HEJSAN !
CHOWCHOW var på 50- talet , före kinakrogarnas tid,
en rätt som uppfattades som exotiskt kryddad .
Idag kan nog maträtten mer jämföras med mustig
svensk husmanskost .
Har Ni lust att smaka ?
HÄR ÄR RECEPTET :
4 gula lökar ,
2 msk smör ,
1 tsk paprikapulver ,
1 tsk curry ,
400 g magert bogfläsk ,
eller färsk skinka
2 msk vetemjöl , + 1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde ,
1 dl vatten ,
tomatketchup ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR lökarna i skivor .
Fräs dem i smöret i en gryta eller
traktörpanna .
Strö över paprika och curry,
kryddglada kan utöka mängden efter
eget tycke .
STRIMLA köttet och vänd strimlorna
i saltblandat mjöl .
Lägg ner dem bland löken .
Häll över grädde och vatten .
Rör om .
Koka upp och låt rätten koka sakta i
15 - 20 minuter under lock tills köttet
känns mört .
Smaka av med ketchup.
SERVERA ris eller potatis .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
KORVSPETT & FRANSK POTATISSALLAD, ...4 PORT .
HEJSAN !
Vi valde ganska kryddstark korv till spetten
men självklart kan Du välja en mildare sort.
HÄR ÄR RECEPTET :
4 CHORIZOKORVAR ,
red hot t ex
2 Paprikor ,
8 stora Champinjoner ,
1 paket Bacon , 125 g
POTATISSALLAD :
1 kg kokt kall Färskpotatis ,
1 knippe Persilja, Dill
och Gräslök
DRESSING :
1 msk fransk Senap ,
1/2 finhackad Rödlök ,
2 msk Vinäger ,
4 msk Olja ,
1/2 tsk Salt ,
1/2 tsk Peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
POTATISSALLAD :
Skär potatisen i skivor eller
bitar .
Grovhacka örterna .
DRESSING :
Rör ihop ingredienserna .
Blanda potatis, dressing och
örter .
Skär korven och paprikorna i
bitar .
Rulla in svampen i bacon .
Trä upp dem på grillspett .
Grilla spetten ca 5 min.
SERVERA dem med potatis-
sallad och gott bröd .
TREVLIG SOMMAR
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)