Gör din egen OSTBRICKA.
Här är ett litet förslag.
Herrgårdsost eller Greve
och Ädelost.
Camembert,Gorgonzola
och Emmenthaler.
Cheddarost och Camembert
eller Brie.
Kryddost,Tilciter -mild o syrlig
och Ädelost.
En ost-
Cheddar eller Brie.
Gott att bjuda till: oliver,rädisor
rå blomkål i små buketter,
färsk gurka,paprikaringar,
blekselleri päron,druvor,
pain rich,kavring, pumpernickel
Finn Crisp och osötade kex.
LYCKA TILL.
tisdag 22 september 2009
STORA PANNBIFFEN. 4 PORT.
Denna är käck att göra.
4 hg köttfärs
1 tsk salt
1 krm vit eller sv. peppar
2 dl vispgrädde
1 äggula
smör
1/2 dl hackade rödbetor
1/2 dl hackad ättiksgurka
Så här gör DU:
Blanda färsen med salt,
peppar,grädde och äggula.
Bryn smöret i stekpannan
och lägg ner färsen.
Tryck ut färsen med en
stekspade så den täcker
hela bottnen.
Stek på medelstark
värme ca 5 min.
Dela "kakan"i 4-delar
och vänd dem.
Stek ytterligare i 5 min.
Strö över rödbetor och gurka.
Servera direkt ur pannan
tillsammans med kokt
potatis och en sallad.
Snabbt o`gott.
LYCKA TILL!
4 hg köttfärs
1 tsk salt
1 krm vit eller sv. peppar
2 dl vispgrädde
1 äggula
smör
1/2 dl hackade rödbetor
1/2 dl hackad ättiksgurka
Så här gör DU:
Blanda färsen med salt,
peppar,grädde och äggula.
Bryn smöret i stekpannan
och lägg ner färsen.
Tryck ut färsen med en
stekspade så den täcker
hela bottnen.
Stek på medelstark
värme ca 5 min.
Dela "kakan"i 4-delar
och vänd dem.
Stek ytterligare i 5 min.
Strö över rödbetor och gurka.
Servera direkt ur pannan
tillsammans med kokt
potatis och en sallad.
Snabbt o`gott.
LYCKA TILL!
STRÖMMING PÅ POTATISBÄDD. 4 PORT.
6 hg strömmingsfileer
6-8 kokta kalla potatisar
1 1/2 tsk salt
2 dl vispgrädde
3 msk kaviar
1 krm vit eller sv.peppar
1/2 dl finklippt dill
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj strömmingsfileerna.
Skär potatisen i skivor.
Lägg dem i en smörad
ugnssäker form.
Salta strömmingsfileerna
och rulla ihop dem.
Lägg rullarna på potatisbädden.
Blanda grädden med kaviar
och peppar.
Häll blandningen över strömmingen.
Strö över dillen.
Grädda i ugn ca 30 min.
Servera med rivna morötter
och ett rivet äpple i.
jättegott.
LYCKA TILL!
6-8 kokta kalla potatisar
1 1/2 tsk salt
2 dl vispgrädde
3 msk kaviar
1 krm vit eller sv.peppar
1/2 dl finklippt dill
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj strömmingsfileerna.
Skär potatisen i skivor.
Lägg dem i en smörad
ugnssäker form.
Salta strömmingsfileerna
och rulla ihop dem.
Lägg rullarna på potatisbädden.
Blanda grädden med kaviar
och peppar.
Häll blandningen över strömmingen.
Strö över dillen.
Grädda i ugn ca 30 min.
Servera med rivna morötter
och ett rivet äpple i.
jättegott.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)