tisdag 23 september 2014

PIGGIG KAKA.

Hej igen !

Det här är en saftig Apelsinkaka
som är överdragen med en ljuvlig
chokladglasyr .

175 g smör /margarin
2 dl socker
3 ägg
rivet skal och saft av
1 stor apelsin
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
GLASYR:
1 dl vispgrädde
150 g blockchoklad
GARNERING :
CA 1/2 dl flisad mandel
UGN : 175 GRADER

Så här gör Du:

RÖR smör och socker poröst .
Tillsätt äggen ett i sänder under
kraftig omrörning .
Blanda ner skal och saft från
apelsinen , samt mjöl blandat
med bakpulver.
HÄLL smeten i en smord och
bröad 1 1/2 liters form -AVLÅNG.
GRÄDDA  på nedersta falsen
ca 35 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
KOKA upp grädden till glasyren
i en kastrull.
Bryt ner blockchokladen i den .
Rör tills chokladen smält.
BRED den jämt över kakan .
Skålla och flisa mandeln .

DEKORERA kakan till en
IGELKOTT MED  PIGGAR PÅ !
KUL ATT SERVERA TILL BARNKALASET !

LYCKA TILL!