HEJSAN !
I DAG blev jag så sugen på att göra KÅLPUDDING
så det får bli Dagens Middag !
Just denna , var det längesen jag gjorde !
Man kan ju variera sig med Kålpudding , och lägga i vad man tycker.
mm...! himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 1/2 vitkålshuvud , ca 3/4 kg
FÄRS :
300 g blandfärs
2 kokta kalla potatisar
1 - 11/2 tsk salt
1 kryddmått pepparmix eller vanlig peppar
ca 3 dl mjölk
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
TA bort de yttersta bladen på kålen .
Skär kålen i tärningar och bryn den på svag värme i lite smör .
Rör om ofta så kålen inte blir bränd .
MOSA potatisen och arbeta in den i färsen tillsammans med
salt och peppar .
Späd färsen med mjölk till en ganska lös smet .
LÄGG ca hälften av kålen i en smord form .
Bred färsen över och täck med resten av kålen .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 45 - 60 minuter , eller
tills kålen blivit mjuk och färsen är genomstekt .
SPÄD med lite vatten om kålen ser ut att bli torr
under stekningen i ugnen ,
SERVERA med kokt potatis , rårivna morötter+ lite lingonsylt i.
SMAKLIG MÅLTID !
GOD JUL !