fredag 3 april 2020

PIZZABULLAR , 40 ST . Fredagsmys...



                  HEJSAN !

...eller annan tillställning i familjen .

På Barnkalas, har jag gjort dessa bullar,
så uppskattade av alla små - gästerna  och stora,
prova DU också att göra dem .

Kanske, har allt i Världen blivit lättare till
sommaren, - då kan Du fira Barnens  kalas.
                                               
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl lättmjölk
1/2 dl rapsolja /olja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl
FYLLNING :
2 pkt bacon
2 dl ketchup
4 dl riven ost
2 msk pizzakrydda
PENSLING :  1 ägg

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i fingervarm mjölk.
Tillsätt de övriga ingredienserna,
spara lite till utbakningen .
LÅT jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Stek baconet och rör ihop fyllningen .
Ta upp degen på bakbordet, dela den
i 2 delar .
KAVLA ut varje del och fördela fyllningen .
Rulla ihop degen som en rulltårta och
skär i 20 bitar /rulle .
Lägg bitarna i pappers - formar och jäs
15 - 20 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Pensla med uppvispat ägg och strö över
pizzakrydda .
GRÄDDA i ugn 8 - 10 minuter .

LYCKA  TILL !

BAKAD POTATIS MED KRÄFTRÖRA, 4 PORT.



                        HEJSAN !

Det här är ju för himla gott !
Det åts mycket förr om åren  - 70 talet .
50 - 60 min för bakning.

HÄR ÄR RECEPTET :
4 stora bakpotatisar
200 g kräftstjärtar
8 msk CREME Fraiche
2 msk stenbitsrom
2 msk dill, hackad
salt och vitpeppar
SERVERA med bladsallad

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader, picka potatisen
och baka den i 50 - 60 minuter .
HACKA kräftstjärtarna grovt och blanda med
CREME Fraiche, rom och dill .
Låt röran stå och mogna i kylen .
Skär ett snitt i potatisen när den är mjuk och
tryck upp den .   L
ägg i röran .

LYCKA TILL !