söndag 1 juni 2008

RUSSINMUFFINS 25 ST.

Goda att ta med till stranden.

2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl russin och rivet skal av 1/2 citron

Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver.
Smält smöret ,tillsätt mjölken och
häll ner blandningen i smeten.
Rör ner citronskal och russin.
Fördela smeten i veckade pappersformar.
Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 10 min.
Klart.

MELON MAGIC 1 PERS.

1/4 vattenmelon
1/4cantaloupmelon
1/4 honungsmelon
1 nypa kanel

Så här gör Du:
Skala och kärna ur melonerna.
Mixa.
Serveras hälld över iskuber i
ett stort glas.
Garnera med en knivsudd kanel.

Denna är fin tycker jag.

G & T 1 PERSON

1 rubinröd grapefrukt
1 dl tonic
1 citronskiva

Gör så här:
Pressa grapefrukten och häll
saften i ett stort glas.
Tillsätt tonic.
Garnera med en citronskiva.
Servera med mycket is.

Gott en varm sommardag.

PERSIKA DRINK 2 PERSONER

2 färska persikor skalade o´urkärnade
2 färska aprikoser skalade o´urkärnade
1/2 dl sojamjölk
1 msk lönnsirap
1 nypa vaniljsocker

Mixa alla ingredienser o´servera

AURORE SOMMARDRINK 1 PERSON

100 g hallon
Saften av en 1/2 citron
1 msk lönnsirap
1 dl sojamjölk

Mixa alla ingredienserna och servera .
prova.

CHOKOLATTE 1 GLAS

3/4dl nybryggt starkt kaffe
1 bit mörk choklad 50-70 %
kakaohalt
2 dl mjölk

Så här gör Du:
Bryt chokladen i mindre bitar
och lägg i botten på ett glas
eller mugg.
Värm mjölken försiktigt i
en kastrull till rykpunkten
ca 65 grader
och vispa till ett mjukt skum.
Häll kaffet över chokladen
och rör om.
Häll på mjölken försiktigt
och skeda på skummet.
SERVERA: strö över lite hackad choklad
eller sikta över kakao och råsocker.

mmm , så gott!

CHOKLADKAFFE MED KANEL. 1 GLAS.

2 bitar mörk choklad
(gärna 70% kakaohalt)
1 dl mörkrostat kaffe
1 dl mjölk
1 krm kanel.

Så här gör Du:
Lägg chokladbitarna i botten på
ett glas eller mugg.
Häll över kaffet och rör så
att chokladen smälter.
Värm mjölken i en kastrull,
vispa hela tiden ,tills det blir skum.
Häll det över kaffet.
Strö över kanel.

Så himla gott!

KÅLPUDDING I MIKRON. 2 PORT.

Hej igen!
Nu ska Ni få något, som jag har
lärt mig och gjort alldeles nyligen.

1 vitkålsklyfta
200 g köttfärs
150 g keso chili
2 msk riven lök
1 msk sweet chilisås
sv.peppar o´salt.

Så här gör Du:
Blanda alla ingredienser till färsen
och varva med strimlad vitkål
i en rund mikrosäker form.
Kör på full effekt ca 6 min.

Servera: med rårivna morötter o´lingonsylt
Toppen bra! fort ,lätt o´jättegott.