måndag 6 januari 2014

FLÄSKFÄRSBULLAR MED TOMATSÅS OCH SPAGHETTI 4 PORT.

Detta är smaskens  mm... så gott!

375 g spaghetti
300 g mager fläskfärs
eller skinkfärs
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta , pressad
1/2 tsk paprikapulver
2 tsk tomatpure'
700 g konserverade passerade
tomater, salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU.
KOKA  spaghettin enligt  anvisningarna
på förpackningen och låt den rinna av.
BLANDA  färs , lök , vitlök och paprikapulver
och smaka av med salt och peppar.
Forma färsen till 12 bullar .
LÄGG bullarna i en långpanna  och GRILLA
dem i ugnen tills de är brynta och genomstekta
ca (6-7 min)
Vänd dem efter halva tiden.
LÅT spaghettin rinna av , lägg tillbaka den i
kastrullen och rör ner tomatpure', passerade
tomater och fläskfärsbullarna .
SMAKA av med salt och peppar, låt allt bli
genomvarmt och servera .

SMAKLIG MÅLTID !

BUSENKEL HALLONKAKA 12 BITAR.

Hej igen !

Den här kakan går snabbt att göra ,
jättegod är den också.

75 g smör  80 % fett  -rumsvarmt
1 1/2 - 2 dl socker
2 dl vetemjöl med fullkorn
1 tsk bakpulver
2 ägg
225 g hallon

SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 175 grader
Ta fram en form ca 24 cm / diameter.
Smöra och bröa formen.
BLANDA  ALLT utom hallonen - sist lägger DU i dem.
Smöret ska INTE  SMÄLTAS.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

När kakan är klar och har svalnat något
strör DU över florsocker .

TREVLIG FIKA STUND !