lördag 3 juni 2023

GRILLAD TORSKRYGG, 4 PORT .

 

                            HEJSAN !

                        

   GOTT FRÅN HAVET  GÖR KROPPEN GLAD !

  Fina fetter och läcker smak gör sommarens,

  matfest extra njutbar .


  HÄR ÄR RECEPTET :

  600 g torskrygg 

  salt och peppar

  8 potatisar

  2 ägg

  150 g haricots verts

  1 msk pressad citronsaft

  1/2 dl olivolja

  2 msk hackad persilja

  salt och peppar

  grönsallad , typ ma'chesallad 

  4 sardeller

  8 små tomater

  svarta oliver 


  SÅ HÄR GÖR DU :

1)  KOKA potatisen , ägg och haricots verts.

Skär potatisen i bitar, äggen i klyftor .

2)  BLANDA  en dressing av citronsaft, 

olivolja och persilja .

Smaka av med salt och peppar .

3)  SKÄR torskryggen i portionsbitar .

Grilla och krydda med salt och peppar .

4)  LÄGG upp salladsbladen, potatis, ägg,

haricots verts, torskrygg och oliver på ett 

fat .  HÄLL dressingen över.


SMAKLIG MÅLTID !

och 

LYCKA TILL !