måndag 21 juni 2021

MIN BACONLINDADE ÄDELOSTKYCKLING . 4 PORT.



                               HEJSAN  !

Bacon , ädelost  och  broccoli  passar  fint  tillsammans
med  kyckling  i  en  gratäng .  mmm ...!
Himla  gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 K kyckling-FILE'ER
140 g ädelost
140 g bacon 
1 msk smör/margarin
salt, peppar
150 g broccoli
3 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 msk honung
1 msk senap
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost 
TILLBEHÖR :
Haricotsverts + Rostad potatis


SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225  grader.
SKÄR ett  snitt  i  varje  FILE och fyll med ädelost .
Osten som blir över smulas ner i såsen .
Linda baconskivorna runt om kycklingen och bryn 
dem runtom i en stekpanna med smör .
Salta och peppra , och över i en ugnsform .
DELA broccolin i mindre buketter och lägg runtom
kycklingen .
HÄLL grädde, fond , honung, senap och riven vitlök i
stekpannan och koka upp .
Häll såsen över kycklingen .
Strö över ost och ädelost .
GRATINERA tills kycklingen är klar ca 25 minuter.
SERVERA  med rostad potatis och kokta 
haricots  Verts  .

ROSTAD  POTATIS :
900 g  Delikatess potatis
2 msk  olivolja
salt, peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225  grader .
TVÄTTA och skär potatisen i bitar .
Blanda potatis, olja, salt och peppar .
bred ut på en plåt med bakplåtspapper .
TILLAGA mitt  i  ugnen tills  potatisen  
är klar och fått fin färg  ca 35 minuter .

SMAKLIG MÅLTID OCH LYCKA TILL !

TIPS ! - KYCKLING .



TIPS  !

LÅT KYCKLINGEN   bli genomstekt  .
Alla  bakterier  dör  vid  en  temperatur 
på  minst  70  grader .

BEN, LÅR, KLUBBA och  HEL KYCKLING 
är  klara  vid  en  temperatur  på  82  grader .

BRÖST -  och  LÅRFILE' är klara vid 72  grader.

Använd gärna termometer .

TACK !