HEJSAN !
Bacon , ädelost och broccoli passar fint tillsammans
med kyckling i en gratäng . mmm ...!
Himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 K kyckling-FILE'ER
140 g ädelost
140 g bacon
1 msk smör/margarin
salt, peppar
150 g broccoli
3 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 msk honung
1 msk senap
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
TILLBEHÖR :
Haricotsverts + Rostad potatis
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
SKÄR ett snitt i varje FILE och fyll med ädelost .
Osten som blir över smulas ner i såsen .
Linda baconskivorna runt om kycklingen och bryn
dem runtom i en stekpanna med smör .
Salta och peppra , och över i en ugnsform .
DELA broccolin i mindre buketter och lägg runtom
kycklingen .
HÄLL grädde, fond , honung, senap och riven vitlök i
stekpannan och koka upp .
Häll såsen över kycklingen .
Strö över ost och ädelost .
GRATINERA tills kycklingen är klar ca 25 minuter.
SERVERA med rostad potatis och kokta
haricots Verts .
ROSTAD POTATIS :
900 g Delikatess potatis
2 msk olivolja
salt, peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
TVÄTTA och skär potatisen i bitar .
Blanda potatis, olja, salt och peppar .
bred ut på en plåt med bakplåtspapper .
TILLAGA mitt i ugnen tills potatisen
är klar och fått fin färg ca 35 minuter .
SMAKLIG MÅLTID OCH LYCKA TILL !