HEJSAN !
SUPERGOTT !
GÖR en fräsch fruktsallad med t ex apelsiner, kiwi, fikon,
nektariner och hallon . VISPA vispgrädde och blanda med
flytande honung t ex Akacia honung .
SERVERA frukten i små skålar och toppa med honungsgrädden .
TACK !
En sida med dom bästa recepten på internet.
HEJSAN !
SUPERGOTT !
GÖR en fräsch fruktsallad med t ex apelsiner, kiwi, fikon,
nektariner och hallon . VISPA vispgrädde och blanda med
flytande honung t ex Akacia honung .
SERVERA frukten i små skålar och toppa med honungsgrädden .
TACK !
HEJSAN !
Middag på momangen !
Det här var gott ! Snabbt gick det också !
HÄR ÄR RECEPTET :
280 g pasta, t ex tagliatelle
250 g broccolibuketter
250 g rökt skinka
2 1/2 dl LAGA -LÄTT
2 - 3 msk skånsk senap
6 dl grovt strimlad sallad
2 dl gratäng-ost , riven
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan och lägg i broccolin när det
återstår 3 minuter av koktiden .
Lyft upp broccolin och häll av vattnet från pastan .
STRIMLA skinkan .
Koka upp gräddmjölk och senap i en kastrull .
BLANDA ner skinka, broccoli och sallad i såsen .
Låt koka någon minut .
TOPPA med riven ost .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
Elegant och lättlagat !
Bjud på LIME - BAKAD torsk med smakrik och vackert gul saffranssås .
Ingen kommer att ana att DU snott ihop rätten på bara 30 minuter.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g räkor med skal
600 g torskfile'
salt och peppar
1 lime
3 msk smör
1 vitlöksklyfta
SAFFRANSSÅS :
1 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 kuvert saffran , 0,5 g
2 dl kräm fraiche
1 /2 kryddmått cayennepeppar
SERVERING :
potatismos och grön sparris
GARNERING : röd chili.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 150 grader och smörj en ugnsfast form .
Skala räkorna och lägg åt sidan .
OM file'erna är stora , dela dem . Salta och peppra runt om .
Vik ihop fisken till ett lagom stort portionspaket och lägg i formen .
TVÄTTA limen och riv skalet . Smält smöret i en kastrull .
Pressa vitlök och blanda tillsammans med limeskalet .
Häll blandningen över fisken . BAKA i 12 - 15 min. mitt i ugnen .
SAFFRANSSÅS :
VISPA ihop vin, vatten, smulad buljong, saffran och kräm fraiche
i en kastrull . KOKA upp och sjud sedan i 5 - 7 minuter .
Smaka av med cayennepeppar .
SERVERA fisken med saffranssåsen och med räkorna på toppen.
Potatismos och ångad grön sparris är också gott att ha till .
GARNERA gärna med tunt skivad röd chili .
TIPS !
I stället för sparris kan DU ha små gröna ärter
eller lättkokta haricots verts som tillbehör .)
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !