onsdag 17 november 2021

TIPS ! FRUKTSALLAD med HONUNGSGRÄDDE , 4 pers.

 


                      HEJSAN !

                                     SUPERGOTT !

GÖR  en  fräsch  fruktsallad  med t ex   apelsiner,  kiwi,  fikon,

nektariner  och  hallon . VISPA  vispgrädde och  blanda  med

flytande  honung  t ex  Akacia honung .

SERVERA  frukten  i  små  skålar  och  toppa  med  honungsgrädden .

TACK !


BROCCOLIPASTA MED SKINKA , 4 PERS:

 


                                                      HEJSAN  !

Middag  på  momangen  !

Det  här  var  gott  !    Snabbt  gick  det  också !


HÄR ÄR RECEPTET :

280  g  pasta,  t ex  tagliatelle 

250  g  broccolibuketter

250  g  rökt  skinka

2 1/2  dl  LAGA  -LÄTT 

2 - 3  msk  skånsk  senap

6 dl  grovt  strimlad  sallad

2  dl  gratäng-ost ,  riven 


SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA  pastan  och  lägg i  broccolin  när  det

återstår  3  minuter  av  koktiden .

Lyft  upp  broccolin  och  häll  av  vattnet  från  pastan .

STRIMLA  skinkan .

Koka  upp  gräddmjölk och  senap  i  en  kastrull .

BLANDA  ner  skinka, broccoli och  sallad  i  såsen .

Låt  koka  någon  minut .

TOPPA  med  riven  ost .


SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA  TILL !


LIME- BAKAD TORSK I SAFFRANSSÅS , 4 PERS.

 


                                       HEJSAN  !

Elegant  och  lättlagat !

Bjud  på  LIME - BAKAD  torsk  med  smakrik  och  vackert  gul  saffranssås .

Ingen  kommer  att  ana  att  DU  snott  ihop  rätten på  bara 30 minuter.


HÄR ÄR RECEPTET :
500 g räkor med skal

600 g  torskfile'

salt  och  peppar

1 lime

3  msk  smör

1 vitlöksklyfta

SAFFRANSSÅS :

1 dl torrt  vitt vin

1 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

1 kuvert saffran , 0,5 g

2 dl  kräm fraiche

1 /2 kryddmått  cayennepeppar

SERVERING :
potatismos  och  grön  sparris 

GARNERING :   röd chili.

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT  ugnen på 150  grader  och  smörj  en  ugnsfast  form .

Skala  räkorna  och  lägg  åt  sidan .

OM  file'erna  är  stora ,  dela  dem .  Salta  och  peppra  runt  om .

Vik  ihop  fisken  till  ett  lagom  stort  portionspaket  och  lägg i formen .

TVÄTTA  limen  och  riv  skalet .  Smält  smöret  i  en  kastrull .

Pressa  vitlök  och  blanda  tillsammans  med  limeskalet .

Häll  blandningen  över  fisken .  BAKA i 12 - 15  min.  mitt i ugnen .

SAFFRANSSÅS :
VISPA  ihop  vin,  vatten,  smulad buljong,  saffran  och kräm fraiche

i  en  kastrull .   KOKA  upp  och  sjud  sedan  i  5 - 7 minuter .

Smaka  av  med  cayennepeppar .

SERVERA  fisken  med  saffranssåsen  och  med  räkorna  på  toppen.

Potatismos  och  ångad  grön  sparris är  också  gott  att ha  till .

GARNERA  gärna  med  tunt  skivad  röd  chili .

TIPS  !

I stället för sparris kan DU ha små gröna ärter

eller  lättkokta  haricots  verts  som tillbehör .)


SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !