måndag 18 maj 2020

MAJSKORNSBULLAR MED CREME FRAICHE, 3-4 PORT.



                    HEJSAN !

Prova det här till lunch !
mmm....!

HÄR ÄR RECEPTET :
3-4 salladslökar.
2 burkar majskorn a' ca 400 g
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
3 msk rapsolja

TILL SERVERING :
1 dl CREME fraiche, gärna smaksatt
eller 1 dl CREME CHEESE

SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skiva salladslöken fint.
LÄGG majskorn och mjöl blandat
med bakpulver i en matberedare och
kör till en jämn massa .
Tillsätt ett ägg i taget under maskinens
gång .
HETTA upp oljan i en panna .
Lägg i smeten i ca 2 msk stora klickar
och grädda bullarna gyllengula på båda
sidor, ca 3 minuter .
SERVERA med CREME Fraiche eller
CREME CHEESE .
Hackad röd paprika i småbitar kan Du
strö över bullarna, + några skivor knaperstekt
bacon passar bra till .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

KESOFYLLD PAPRIKA , 4 PERS.



                       HEJSAN !

Å,  det här är himla gott !
jag har två olika fyllningar , men vi börjar med denna !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 - 6 paprikor i olika färger
200 g fetaost
400 g keso eller kesella 10 %
3 ägg
salt och vitpeppar
1 msk paprikapulver
1 msk torkad dill

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Skölj paprikorna och skär av ett lock på toppen
och kärna ur dem .
Skär eventuellt av lite i botten så att de kan stå .
Lägg ner dem i kokande vatten och sjud 1 minut,
så de mjuknar lite .  LÅT rinna av .
BLANDA mosad fetaost med keso eller kesella ,
vispade ägg och kryddor .
Fyll paprikorna och ställ dem i en ugnsfast form .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 25 minuter.
Servera de fyllda  paprikorna med gott bröd och
en sallad .
KORV, rökt skinka eller stekt bacon passar också
till .

TIPS :
Paprikor kan också fyllas med kokt mat-vete
eller KAMUTVETE,
som blandats med stekt svamp, lök och ost .
mmm...!
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

RÖDBETSSALLAD MED LINSER, 4 PERS.



                     HEJSAN !

Sallader går att variera i all oändlighet.
I stora portioner fungerar de flesta sallader bra som huvudrätt,
annars gör DU lite mindre portioner och serverar som tillbehör
till andra rätter .
Idag har jag valt att göra;  Rödbetssallad med linser,  vill DU
ha något till  DU väljer .

HÄR RECEPTET :
5 dl gröna linser
1 gul lök
2 lagerblad
2 rödlökar
4 - 6 medelstora rödbetor
1 gul eller röd paprika
1 apelsin
DRESSING :
3/4 dl olja
1/2 citron
salt och svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG linserna i blöt i kallt vatten ca 2 timmar.
Häll av vattnet och koka dem mjuka i nytt lätt-
saltat vatten med lökstrimlor och lagerblad, ca
30 minuter.
SILA av vattnet och plocka upp lagerbladen .
KOKA under tiden rödbetorna mjuka, ta upp
dem och krama av skalet under rinnande kallt
vatten.
Låt dem svalna och skär i ganska stora bitar.
Blanda linser och rödbetor med finhackad
rödlök och hackad paprika .
Blanda också i bitar av apelsin.
VISPA ihop dressingen och häll över medan
linserna och rödbetorna är varma .
Låt stå och dra tills salladen är rumstempererad.

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !