onsdag 21 februari 2018

KYCKLING OCH PAPRIKA UNDER CURRYTÄCKE ...4 PORT.



               HEJSAN !

Vad  ska  vi  äta  ikväll ?
Detta  får  Ni  inte  missa ,  -Ni ångrar  er  inte !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  dl  fullkornsris ,
1  grön  paprika ,
1  röd  paprika ,
4  KYCKLINGFILE'ER ,
1/2  tsk  salt ,
200  g  Naturell  färskost , 16 %
2  dl  vatten ,
1  påse  curry  kryddmix ,

TILLBEHÖR :
Salladsblad  och  ett  gott  bröd  till .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  riset  i  lättsaltat  vatten enligt  förpackningens
anvisning .
SKÖLJ  kärna  ur  och  strimla  paprikan  .
Lägg  KYCKLINGFILE'ERNA  i  en  ugnssäker  form .
Strö  över  saltet  och  den  strimlade  paprikan .
BLANDA  färskosten  med  lite  av  vattnet .
Tillsätt  resten  av  vattnet  och  kryddmixen .
HÄLL  såsen  över  kyckling  och  paprika .
TILLAGA  mitt  i  ugnen  i  225  grader  15 - 20  min.
Kontrollera  att  kycklingen  är  genomstekt  dvs  att
köttsaften  är  klar  utan  rosa  inslag .

SERVERA   kycklingen   med   ris,  sallad  och  bröd .

LYCKA  TILL !

APRIKOS- KYCKLING-GRYTA ... 4 PORT


 

                      HEJSAN  !

....med  QUINOA -sallad , - det  är  då  himla  gott !

     HÄR  ÄR  RECEPTET :

8  KYCKLINGLÅRFILE'ER,  ca  500 g
1  msk  smör/margarin,
salt,  peppar
2  krm  mald  ingefära ,
1  pressad  vitlöksklyfta ,
1/2  finstrimlad  röd  chili,
8  hela  torkade  aprikoser ,
3  msk  kycklingfond ,
2  dl  vatten ,
1  dl  grädde ,
sallad  och  tomater ,
QUINOASALLAD :
2  dl  QUINOA ,
5  dl  hönsbuljong ,
1/2  dl  pumpafrön ,
1/2  nötter ,
massor  med  hackad  persilja .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

BRYN  KYCKLINGFILE'ERNA   i  smör/margarin .
Salta ,  peppra  och  strö  över  ingefära .
Lägg  över  bitarna  i  en  gryta .
LÄGG  i  vitlök,  chili,  aprikoser,  fond,  vatten  och
grädde,  sjud   grytan  i   10  minuter .
KOKA   QUINOAN  i  hönsbuljongen i  10  minuter .
Häll  av  vätskan,   blanda  QUINOAN   med   pumpa-
frön,   nötter   och  persilja .

SERVERA  kycklinggrytan   med  QUINOAN ,
sallad  och  tomater .

LYCKA  TILL !