onsdag 21 februari 2018
KYCKLING OCH PAPRIKA UNDER CURRYTÄCKE ...4 PORT.
HEJSAN !
Vad ska vi äta ikväll ?
Detta får Ni inte missa , -Ni ångrar er inte !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl fullkornsris ,
1 grön paprika ,
1 röd paprika ,
4 KYCKLINGFILE'ER ,
1/2 tsk salt ,
200 g Naturell färskost , 16 %
2 dl vatten ,
1 påse curry kryddmix ,
TILLBEHÖR :
Salladsblad och ett gott bröd till .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens
anvisning .
SKÖLJ kärna ur och strimla paprikan .
Lägg KYCKLINGFILE'ERNA i en ugnssäker form .
Strö över saltet och den strimlade paprikan .
BLANDA färskosten med lite av vattnet .
Tillsätt resten av vattnet och kryddmixen .
HÄLL såsen över kyckling och paprika .
TILLAGA mitt i ugnen i 225 grader 15 - 20 min.
Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att
köttsaften är klar utan rosa inslag .
SERVERA kycklingen med ris, sallad och bröd .
LYCKA TILL !
APRIKOS- KYCKLING-GRYTA ... 4 PORT
HEJSAN !
....med QUINOA -sallad , - det är då himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 KYCKLINGLÅRFILE'ER, ca 500 g
1 msk smör/margarin,
salt, peppar
2 krm mald ingefära ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
1/2 finstrimlad röd chili,
8 hela torkade aprikoser ,
3 msk kycklingfond ,
2 dl vatten ,
1 dl grädde ,
sallad och tomater ,
QUINOASALLAD :
2 dl QUINOA ,
5 dl hönsbuljong ,
1/2 dl pumpafrön ,
1/2 nötter ,
massor med hackad persilja .
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN KYCKLINGFILE'ERNA i smör/margarin .
Salta , peppra och strö över ingefära .
Lägg över bitarna i en gryta .
LÄGG i vitlök, chili, aprikoser, fond, vatten och
grädde, sjud grytan i 10 minuter .
KOKA QUINOAN i hönsbuljongen i 10 minuter .
Häll av vätskan, blanda QUINOAN med pumpa-
frön, nötter och persilja .
SERVERA kycklinggrytan med QUINOAN ,
sallad och tomater .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)