HEJSAN !
BAKAR MED HÖSTGLÖD !
Låt Rödbetor sätta färg på höstbaket och få ett
både saftigt och vitaminrikt bröd .
Ett annorlunda kaffebröd - Gott utan att vara sött !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 små rödbetor (150 g)
25 g jäst
3 dl vatten
7 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl +
extra till formen
2 tsk salt
2 tsk timjan
smör till formen
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKALA och riv rödbetorna .
2) RÖR ut jästen i kallt vatten .
Tillsätt övriga ingredienser
och arbeta med träslev 5 minuter.
3) SMÖRJ och mjöla en avlång brödform
(ca 1 1/2 liter) .
Häll i degen och låt jäsa 1 1/2 timme
under bakduk .
4) SÄTT ugnen på 250 grader .
5) SÄTT in brödet längst ner i ugnen ,
sänk till 200 grader och grädda 1 timma .
6) LÄT svalna något och stjälp sedan upp .
SERVERA gärna det nybakta brödet
med krämig avokado .
LYCKA TILL !