söndag 16 oktober 2022

RÖDBETSBRÖD MED TIMJAN , 1 LIMPA =15 SKIVOR , ( Tre - fika -annorlunda kaffebröd)

 


                            HEJSAN  !


BAKAR MED HÖSTGLÖD !

Låt Rödbetor sätta färg på höstbaket och få ett

både saftigt och vitaminrikt bröd .

Ett annorlunda kaffebröd - Gott utan att vara sött !


HÄR ÄR RECEPTET :

2 små rödbetor (150 g)

25 g jäst

3 dl vatten 

7 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl +

extra till formen 

2 tsk salt

2 tsk timjan

smör till formen


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SKALA och riv rödbetorna .

2)  RÖR  ut jästen i kallt vatten .

Tillsätt  övriga ingredienser

och arbeta med träslev 5 minuter.

3) SMÖRJ och mjöla en avlång brödform 

(ca 1 1/2 liter) .

Häll i degen och låt jäsa 1 1/2 timme

under bakduk .

4)  SÄTT ugnen på 250 grader .

5)  SÄTT in brödet  längst ner i ugnen ,

sänk till 200 grader och grädda 1 timma .

6)  LÄT svalna något och stjälp sedan upp .


SERVERA gärna det nybakta brödet 

med krämig avokado .


LYCKA TILL !


MIN , BACONLINDADE KYCKLING I SVAMPSÅS , 4 port , (middag, lunchlåda ) . 35 min .

 


                             HEJSAN  !

mm...! himla gott !


BRYN kycklingen  med  bacon och låt den 

sedan puttra klart i den goda såsen .


HÄR ÄR RECEPTET :

600 g kycklinglårfile'

1 msk dijonsenap

ca 20 blad färsk salvia/  (torkad i mindre mängd )

 - ca 8 små kvistar färsk rosmarin /( torkad i mindre mängd )

140 g bacon

100 g färska champinjoner

1 dl vitt vin/vatten

2 dl grädde

1 hönsbuljongtärning 

salt och peppar

GARNERING 

salvia och / eller rosmarin 

TILLBEHÖR 

3 dl jasminris 


SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA  riset enligt anvisning på förpackningen  .

PENSLA  lårfile'erna med senap och fördela 

salviabladen över dem .

Lägg en liten kvist rosmarin på varje och vira 

en baconskiva runt om .

Stek dem gyllenbruna i en stekpanna .

ANSA  och skiva svampen och låt den steka 

med kycklingen någon minut .

TILLSÄTT vin, grädde och smulad buljongtärning .

Låt småputtra under lock, ca  20 minuter .

SMAKA av såsen med salt och peppar och garnera 

med salviablad och /eller rosmarin .

SERVERA  med jasminris och färgglada små - tomater .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !