lördag 4 november 2017

BANANER MED INGEFÄRSGRÄDDE 4 PERS.



                 HEJSAN !

Detta  får  Ni  inte  missa !

DET   HÄR  BEHÖVER  DU :
4  bananer ,
1  msk  smör  eller  margarin ,
3  msk  Råsocker ,

GRÄDDE :
1 1/2  dl  vispgrädde ,
1  dl  kesella ,
2  msk  Råsocker ,
1 - 2  tsk  riven  färsk  ingefära ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  grädden  och  Råsockret  till  fast  skum.
Blanda  med  kesellan .
Vänd  i  den  rivna  ingefäran .
STEK  bananerna  i  matfett  och  Råsockret .
Lägg  upp  på  4  tallrikar  och  servera 
med  ingefärsgrädden .

Jättegott !

LYCKA  TILL !

GRÖNA BAGUETTER 6 ST .



                   HEJSAN !

GRÖNA  DOFTANDE  SNURROR !
Fyller  Du  brödet  med  en  blandning  av  kryddor
och  smör/margarin,  behöver  Du  inget  smör  på 
brödet  när  Du  äter  det .

HÄR ÄR RECEPTET :

UGNSTEMPERATUR :
250  GRADER.

6  dl  vatten,  fingervarmt 37 grader ,
2  msk  olja ,
50 g  jäst (1  paket )
2  msk  vit  sirap
2  tsk  salt ,
ca  13  dl  vetemjöl ,
FYLLNING :
50 g  smör, mjukt
1  dl  persilja , hackad
1  dl  gräslök , hackad
2  tsk  torkad  dragon eller
3  kvistar  färsk , hackad

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
HÄLL  det  fingervarma  vattnet  i  en  bunke
och  blanda  med  oljan .
Smula  ner  jästen  och  blanda  i  vätskan .
Tillsätt  sirap,  salt,  och  mjöl  lite  i  taget .
Arbeta  till  en  smidig  deg .
Låt  jäsa  i  40  minuter .
TA  upp  degen  och  knåda  den  blank  och
smidig  på  bakbordet .
Dela  den  i  6  lika  stora  delar .
Kavla  ut  varje  del  till  en  avlång  platta
ca  30  cm  lång . 
RÖR  samman  alla  ingredienser  till  fyllningen .
Bred  lika  mycket  av  fyllningen  på  varje  deg-
platta .
Rulla  ihop  och  lägg  rullarna  på  2  smorda  plåtar.
Låt  jäsa  i  30  minuter .

GRÄDDA  varje  plåt  i  ca  15  minuter   tills
baguetterna  fått  fin  färg  .

mmm...himla  goa .

LYCKA  TILL !