lördag 4 november 2017
BANANER MED INGEFÄRSGRÄDDE 4 PERS.
HEJSAN !
Detta får Ni inte missa !
DET HÄR BEHÖVER DU :
4 bananer ,
1 msk smör eller margarin ,
3 msk Råsocker ,
GRÄDDE :
1 1/2 dl vispgrädde ,
1 dl kesella ,
2 msk Råsocker ,
1 - 2 tsk riven färsk ingefära ,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädden och Råsockret till fast skum.
Blanda med kesellan .
Vänd i den rivna ingefäran .
STEK bananerna i matfett och Råsockret .
Lägg upp på 4 tallrikar och servera
med ingefärsgrädden .
Jättegott !
LYCKA TILL !
GRÖNA BAGUETTER 6 ST .
HEJSAN !
GRÖNA DOFTANDE SNURROR !
Fyller Du brödet med en blandning av kryddor
och smör/margarin, behöver Du inget smör på
brödet när Du äter det .
HÄR ÄR RECEPTET :
UGNSTEMPERATUR :
250 GRADER.
6 dl vatten, fingervarmt 37 grader ,
2 msk olja ,
50 g jäst (1 paket )
2 msk vit sirap
2 tsk salt ,
ca 13 dl vetemjöl ,
FYLLNING :
50 g smör, mjukt
1 dl persilja , hackad
1 dl gräslök , hackad
2 tsk torkad dragon eller
3 kvistar färsk , hackad
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL det fingervarma vattnet i en bunke
och blanda med oljan .
Smula ner jästen och blanda i vätskan .
Tillsätt sirap, salt, och mjöl lite i taget .
Arbeta till en smidig deg .
Låt jäsa i 40 minuter .
TA upp degen och knåda den blank och
smidig på bakbordet .
Dela den i 6 lika stora delar .
Kavla ut varje del till en avlång platta
ca 30 cm lång .
RÖR samman alla ingredienser till fyllningen .
Bred lika mycket av fyllningen på varje deg-
platta .
Rulla ihop och lägg rullarna på 2 smorda plåtar.
Låt jäsa i 30 minuter .
GRÄDDA varje plåt i ca 15 minuter tills
baguetterna fått fin färg .
mmm...himla goa .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)