fredag 10 maj 2019

BANANER MED INGEFÄRSGRÄDDE, 4 PORT. Efterrätt .



                  HEJSAN !

mmm... med Råsocker som spännande ingrediens.

HÄR ÄR RECEPTET:
4 bananer
1 msk smör eller margarin
3 msk råsocker
GRÄDDE :
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl kesella
2 msk råsocker
1-2 tsk riven färsk ingefära

SÅ HÄR GÖR DU :
Vispa grädden och råsockret till fast skum.
Blanda med kesellan.
Vänd i den rivna ingefäran.
Stek bananerna i matfettet och råsockret.
Lägg upp på 4 tallrikar och servera genast
med ingefäragrädden.

LYCKA TILL !

YOGHURT- OCH KOKOSTARTE MED HALLON, 10 - 12 BITAR.


                 HEJSAN !

Den här söta saftiga TARTEN doftar lätt av citron.
Garnera med färska hallon eller andra bär .

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl- BERTE QVARN
1 ägg
FYLLNING :
125 g rumsvarmt smör /margarin
4 dl socker
4 stora ägg
2 dl turkisk yoghurt
1 citron, rivet skal och saft
150 g kokosflingor
GARNERING :
1-2 msk florsocker
färska hallon eller andra bär
myntablad

SÅ HÄR GÖR DU :
Arbeta smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut den i en form med löstagbar kant och lägg i kyl ca 20 min.
Sätt ugnen på 175 grader .
Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Vispa smör och socker pösigt med el-visp.
Vispa ner ett ägg i taget. Blanda i yoghurt, citronskal och -saft.
Blanda i kokosflingorna.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen
ca 45 minuter.   Låt svalna.
Pudra över florsockret och garnera med hallon och myntablad
precis innan serveringen .

LYCKA TILL !

STEKTA RISNUDLAR, med grönsaker, 4 port.



                      HEJSAN !

mmm...så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
ca 300 g risnudlar, smala
2 morötter
1/4  kinakål
1 rödlök
1 gul lök
1/2 purjolök
1 ask groddar av mungbönor (150 g)
2 msk matolja
1/2  tsk vitlökspulver
1/2 tsk svartpeppar
salt

SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT nudlarna svälla i ljummet vatten i ca 10 minuter.
Låt rinna av i en sil.
Skala och skär morötterna i tunna strimlor,  strimla
kinakålen, skala och skär löken i tunna ringar .
Skölj groddarna och låt droppa av i en sil.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant.
Lägg i nudlarna och stek några minuter tills de är mjuka.
Ta upp nudlarna på en tallrik.
Stek morötter, kinakål och lökringar tills de är blanka
och börjar sjunka ihop en aning .
Krydda med vitlökspulver och peppar.
Vänd ner nudlar och böngroddar .
Smaka av med salt .
Servera genast med sötsur sås till.

LYCKA TILL !