lördag 12 mars 2016
MOCKATRYFFEL 28 ST. GLUTENFRITT.
HEJSAN!
Å, de här måste Ni göra , mmm....så goda!
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTNAR :
150 g mandelmassa ,
75 g smör/margarin ,
2 ägg ,
GLASYR :
350 g mörk choklad ,
t ex blockchoklad ,
30 g kokosfett ,
TRYFFEL :
75 g mörk choklad ,
t ex blockchoklad ,
2 1/2 msk vispgrädde ,
1/2 msk smör/margarin ,
1/2 - 1 msk kallt starkt kaffe .
Garnering : KANDERADE VIOLER .
SÅ HÄR GÖR DU : Börja med bottnarna : Sätt ugnen på 175 grader .
Riv mandelmassan och blanda den med matfettet. Rör allt till en smidig
och porös smet . Tillsätt äggen ett i taget. Häll smeten i en liten långpanna,
20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper .GRÄDDA kakan i nedre delen
av ugnen , ca 30 minuter . Stjälp försiktigt upp kakan på ett fat och låt den kallna.
Skär den sedan i 28 fyrkantiga bitar . GÖR GLASYREN: Smält choklad och
kokosfett i vattenbad eller mikrovågsugn . Doppa kakorna i chokladglasyren ,
eller bred den på och runtom dem . Lägg kakorna på bakplåtspapper på en
sval plats och låt glasyren stelna . GÖR MOCKATRYFFELN : Smält chokladen
i vattenbad eller mikrovågsugn. Blanda grädde, matfett, och kaffe i en kastrull
och låt det koka upp. Blanda under kraftig vispning ner den smälta chokladen .
Tag TRYFFELSMETEN från värmen och låt den stelna, rör i den då och då.
Spritsa tryffeln på chokladkakorna . GARNERA med kanderade VIOLER.
Förvara kakorna svalt . KAKORNA GÅR EJ ATT FRYSA .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)