lördag 12 mars 2016

MOCKATRYFFEL 28 ST. GLUTENFRITT.


HEJSAN!
Å, de här måste Ni göra , mmm....så goda!
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTNAR :
150 g mandelmassa ,
75 g smör/margarin ,
2 ägg ,
GLASYR :
350 g mörk choklad ,
t ex blockchoklad ,
30 g kokosfett ,
TRYFFEL :
75 g mörk choklad ,
t ex blockchoklad ,
2 1/2 msk vispgrädde ,
1/2 msk smör/margarin ,
1/2 - 1 msk kallt starkt kaffe .
Garnering :  KANDERADE VIOLER .
SÅ HÄR GÖR DU :  Börja med bottnarna :  Sätt ugnen på 175 grader .
Riv mandelmassan och blanda den med matfettet. Rör allt till en smidig
och porös smet . Tillsätt äggen ett i taget.  Häll smeten i en liten långpanna,
20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper .GRÄDDA kakan i nedre delen
av ugnen , ca 30 minuter . Stjälp försiktigt upp kakan på ett fat och låt den kallna.
Skär den sedan i 28 fyrkantiga bitar .  GÖR GLASYREN:  Smält choklad och
kokosfett i vattenbad eller mikrovågsugn .  Doppa kakorna i chokladglasyren ,
eller bred den på och runtom dem .  Lägg kakorna på bakplåtspapper på en
sval plats och låt glasyren stelna . GÖR MOCKATRYFFELN : Smält chokladen
i vattenbad eller mikrovågsugn.  Blanda grädde, matfett, och kaffe i en kastrull
och låt det koka upp. Blanda under kraftig vispning ner den smälta chokladen .
Tag TRYFFELSMETEN från värmen och låt den stelna, rör i den då och då.
Spritsa tryffeln på chokladkakorna .  GARNERA med  kanderade VIOLER.
Förvara kakorna svalt .  KAKORNA GÅR EJ ATT FRYSA .
ALL LYCKA TILL !