onsdag 13 april 2022

BRÖDRUTOR MED VALNÖTTER OCH SOLROSFRÖN, CA 20 ST .

 


                                                      HEJSAN  !


MYCKET BRÖD  för liten insats får DU när 

DU bakar det i långpanna .

I rutorna finns det både vetegroddar ,valnötter

och solrosfrön .   Går att frysa .


HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst

5 dl mjölk

50 g rumsvarmt smör/margarin

2 msk flytande honung

2 tsk salt

3 msk solrosfrön

1/2 dl valnötter - hackade

1 dl vetegroddar 

4 dl grahamsmjöl

8 dl vetemjöl , - BERTE QVARN 

TOPPING  solroskärnor 


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 225  grader .

SMULA ner jästen i en skål .

Värm upp mjölken till fingervarmt ca 37 grader .

Häll den över jästen och rör tills jästen lösts upp .

Klicka ner matfettet .

TILLSÄTT  honung , salt,  solrosfrön,  hackade valnötter, 

vetegroddar, grahamsmjöl samt det mesta av vetemjölet .

ARBETA samman degen väl, gärna i maskin .

Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 min.

LÄGG upp degen i en bakplåtspappersklädd  långpanna ca

30 x 40 cm och tryck ut till en platta .

Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i 30 min.

MARKERA rutor med en vass kniv eller degskrapa och

pensla med vatten .  

STRÖ över solrosfrön och grädda strax under ugnens mitt

i ca 15 - 17 minuter, känn med en sticka .

VARSÅGODA 

och 

LYCKA TILL !