HEJSAN !
MYCKET BRÖD för liten insats får DU när
DU bakar det i långpanna .
I rutorna finns det både vetegroddar ,valnötter
och solrosfrön . Går att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g rumsvarmt smör/margarin
2 msk flytande honung
2 tsk salt
3 msk solrosfrön
1/2 dl valnötter - hackade
1 dl vetegroddar
4 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl , - BERTE QVARN
TOPPING solroskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
SMULA ner jästen i en skål .
Värm upp mjölken till fingervarmt ca 37 grader .
Häll den över jästen och rör tills jästen lösts upp .
Klicka ner matfettet .
TILLSÄTT honung , salt, solrosfrön, hackade valnötter,
vetegroddar, grahamsmjöl samt det mesta av vetemjölet .
ARBETA samman degen väl, gärna i maskin .
Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 min.
LÄGG upp degen i en bakplåtspappersklädd långpanna ca
30 x 40 cm och tryck ut till en platta .
Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i 30 min.
MARKERA rutor med en vass kniv eller degskrapa och
pensla med vatten .
STRÖ över solrosfrön och grädda strax under ugnens mitt
i ca 15 - 17 minuter, känn med en sticka .
VARSÅGODA
och
LYCKA TILL !