söndag 2 juli 2017

SOMMARSALLAD 4 PERS.



              HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :

Vatten, salt
färskpotatis , blomkål, broccoli , grön sparris.
SENAPSMARINAD :
½ dl vitvinsvinäger,
½ dl vatten,
1 dl olivolja,
1 msk dijonsenap,
2 krm salt,
SERVERING :
rädisor,

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  sommarens härliga primörer spänstiga
i lättsaltat vatten .
LÅT svalna och dela i jämnstora bitar .
BLANDA  en marinad av vitvinsvinäger, vatten,
olivolja, dijonsenap och salt.
HÄLL marinaden över salladen och låt vila i kylen
några timmar före servering.
Skiva rädisor och lägg i när det är dags att äta.

jag gillar den här,,, .

LYCKA TILL !

FÄRSKPOTATISSALLAD 4 PERS.



               HEJSAN !

Den  goda  färskpotatisen  är  en  delikatess  i  sig  själv.
Men  den  går  inte  heller  av  för  hackor  i  en  sallad
med  fräsch  örtdressing !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kokt  färskpotatis ,
500 g champinjoner ,
1 kruka  rucolasallad ,
1 knippa gräslök,
ÖRTDRESSING :
2 dl CREME Fraiche ,
2 dl gräddfil ,
2 msk  hackad basilika ,
2 msk hackad timjan ,
1 tsk  dijonsenap ,
örtsalt ,  peppar.
GARNERING :
Hackad gräslök.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA  potatisen  och  champinjonerna .
Blanda  med  rucolasallad  och  finskuren
gräslök.
RÖR  ihop  dressingen .
Vänd  ner  den  i  salladen .
Strö  över  gräslöken .

LYCKA  TILL !

FÄRSKPOTATISPAJ 4 PERS .



            HEJSAN !

DET HÄR ÄR EN OSLAGBAR KOMBINATION
AV POTATIS, LÖK, OST OCH OLIVER.

VÄL VÄR ATT PROVA !

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJBOTTEN :
2 ½ dl vetemjöl,
75 g smör/margarin,
3/4 dl KESELA,
FYLLNING :
500 g kokt färskpotatis,
1 rödlök ,
250 g fetaost,
12- 15 svarta oliver,
3 ägg,
6 dl ägg,
svartpeppar.
timjan,

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA  samman  mjöl och smör/margarin
till  en  smulig  deg .
Tillsätt  KESELLA  och  samla  till  en  fast  deg.
Slå  in  degen  i  plastfolie .
Låt  stå  i  kyl  ca  1  timme .
SÄTT  UGNEN  PÅ  200  GRADER.
Kavla  ut  degen  och  klä  pajformen.
Nagga  degen .
Grädda  i  10- 15 min,  eller  tills  den  fått  färg.
Låt  svalna  innan  Du  lägger  i  fyllningen .
SKÄR potatisen  i  klyftor.
Skala  och  klyfta  löken  .
Tärna  fetaosten  .
FÖRDELA  potatis,  lök,  ost  och  oliver  i  pajskalet .
Vispa  samman  ägg  och  mjölk  och  häll  i  pajskalet.
KRYDDA .

UGNSBAKA  i  30- 40 min  eller  tills  fyllningen  stelnat .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !