söndag 2 juli 2017
SOMMARSALLAD 4 PERS.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
Vatten, salt
färskpotatis , blomkål, broccoli , grön sparris.
SENAPSMARINAD :
½ dl vitvinsvinäger,
½ dl vatten,
1 dl olivolja,
1 msk dijonsenap,
2 krm salt,
SERVERING :
rädisor,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA sommarens härliga primörer spänstiga
i lättsaltat vatten .
LÅT svalna och dela i jämnstora bitar .
BLANDA en marinad av vitvinsvinäger, vatten,
olivolja, dijonsenap och salt.
HÄLL marinaden över salladen och låt vila i kylen
några timmar före servering.
Skiva rädisor och lägg i när det är dags att äta.
jag gillar den här,,, .
LYCKA TILL !
FÄRSKPOTATISSALLAD 4 PERS.
HEJSAN !
Den goda färskpotatisen är en delikatess i sig själv.
Men den går inte heller av för hackor i en sallad
med fräsch örtdressing !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kokt färskpotatis ,
500 g champinjoner ,
1 kruka rucolasallad ,
1 knippa gräslök,
ÖRTDRESSING :
2 dl CREME Fraiche ,
2 dl gräddfil ,
2 msk hackad basilika ,
2 msk hackad timjan ,
1 tsk dijonsenap ,
örtsalt , peppar.
GARNERING :
Hackad gräslök.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA potatisen och champinjonerna .
Blanda med rucolasallad och finskuren
gräslök.
RÖR ihop dressingen .
Vänd ner den i salladen .
Strö över gräslöken .
LYCKA TILL !
FÄRSKPOTATISPAJ 4 PERS .
HEJSAN !
DET HÄR ÄR EN OSLAGBAR KOMBINATION
AV POTATIS, LÖK, OST OCH OLIVER.
VÄL VÄR ATT PROVA !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJBOTTEN :
2 ½ dl vetemjöl,
75 g smör/margarin,
3/4 dl KESELA,
FYLLNING :
500 g kokt färskpotatis,
1 rödlök ,
250 g fetaost,
12- 15 svarta oliver,
3 ägg,
6 dl ägg,
svartpeppar.
timjan,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA samman mjöl och smör/margarin
till en smulig deg .
Tillsätt KESELLA och samla till en fast deg.
Slå in degen i plastfolie .
Låt stå i kyl ca 1 timme .
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
Kavla ut degen och klä pajformen.
Nagga degen .
Grädda i 10- 15 min, eller tills den fått färg.
Låt svalna innan Du lägger i fyllningen .
SKÄR potatisen i klyftor.
Skala och klyfta löken .
Tärna fetaosten .
FÖRDELA potatis, lök, ost och oliver i pajskalet .
Vispa samman ägg och mjölk och häll i pajskalet.
KRYDDA .
UGNSBAKA i 30- 40 min eller tills fyllningen stelnat .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)