söndag 13 september 2020

CHOKLADTARTELETTER, MED FLORSOCKER, CA 12 ST.



                      HEJSAN !

mmm... De här mini-kakorna  med en extra portion choklad
väcker helt säkert uppseende på kaffebordet .

HÄR ÄR RECEPTET :
Fett och socker till formen

200 g mörk choklad
100 g smör/margarin
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl gräddfil
4 msk strö-socker
250 g vete-mjöl
2 tsk maizena
1 msk bak pulver
3 msk kakao
1 nypa  salt
flor-socker att pudra över

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 180 GRADER.

SMÖRJ och sockra fördjupningarna i en muffinsplåt .
Hacka chokladen fint .
Smält smöret i en kastrull och låt chokladen smälta
under omrörning .
RÖR ihop mjölk, ägg, gräddfil och socker i  en skål .
Blanda mjöl med maizena, bakpulver, kakao och
1 nypa salt i en annan skål .
Häll choklad-smöret  och mjölk-blandningen  till
mjöl-blandningen ,  rör ihop med en slev tills alla
ingredienser blandats .
FYLL fördjupningarna i muffins-plåten  till högst
tre fjärde-delar, jämna till ytan .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 25 minuter .
Ta ut och låt vila i 10 minuter .
Ta kakorna ur formen , låt svalna , pudra över flor-
socker .
TIPS!
Om DU vill ha en fruktigare kaka rör sist ner 200 g
färska eller frysta hallon, körsbär eller andra bär
eller frukter  i smeten .

LYCKA  TILL !