söndag 13 september 2020
CHOKLADTARTELETTER, MED FLORSOCKER, CA 12 ST.
HEJSAN !
mmm... De här mini-kakorna med en extra portion choklad
väcker helt säkert uppseende på kaffebordet .
HÄR ÄR RECEPTET :
Fett och socker till formen
200 g mörk choklad
100 g smör/margarin
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl gräddfil
4 msk strö-socker
250 g vete-mjöl
2 tsk maizena
1 msk bak pulver
3 msk kakao
1 nypa salt
flor-socker att pudra över
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 180 GRADER.
SMÖRJ och sockra fördjupningarna i en muffinsplåt .
Hacka chokladen fint .
Smält smöret i en kastrull och låt chokladen smälta
under omrörning .
RÖR ihop mjölk, ägg, gräddfil och socker i en skål .
Blanda mjöl med maizena, bakpulver, kakao och
1 nypa salt i en annan skål .
Häll choklad-smöret och mjölk-blandningen till
mjöl-blandningen , rör ihop med en slev tills alla
ingredienser blandats .
FYLL fördjupningarna i muffins-plåten till högst
tre fjärde-delar, jämna till ytan .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 25 minuter .
Ta ut och låt vila i 10 minuter .
Ta kakorna ur formen , låt svalna , pudra över flor-
socker .
TIPS!
Om DU vill ha en fruktigare kaka rör sist ner 200 g
färska eller frysta hallon, körsbär eller andra bär
eller frukter i smeten .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)