tisdag 13 oktober 2015
KNAPRIG PEKANPAJ, 8 - 10 BITAR.
HEJSAN!
mmm...Så himla god!
HÄR ÄR RECEPTET:
2 1/2 dl VETEMJÖL,
1 krm SALT,
125 g SMÖR/MARGARIN,
1 msk KALLT VATTEN,
FYLLNING:
4 ÄGG,
3 dl RÅSOCKER,
1 krm SALT,
1/2 tsk BOURBON VANILLA POWDER,
ELLER 1 tsk VANILJSOCKER,
2 msk SMÄLT SMÖR,
200 g PEKANKÄRNOR,
TILL SERVERING:
VANILJGLASS ELLER VISPAD GRÄDDE.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
Nyp ihop MJÖL, SALT och TÄRNAT SMÖR/MARGARIN.
Tillsätt vattnet och arbeta till en deg.
TRYCK ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 - 12 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
VISPA ihop ÄGG, SOCKER, SALT och VANILLA POWDER.
Rör i det SMÄLTA SMÖRET.
FÖRDELA smeten i PAJSKALET och arrangera NÖTTERNA ovanpå.
GRÄDDA ca 20 minuter tills smeten stannat.
SERVERA LJUMMEN MED VANILJGLASS ELLER VISPAD GRÄDDE.
LYCKA TILL!
RÅRIVEN ÄPPLEKRÄM 4 PORT.
HEJSAN!
Här är ett recept från mina gömmor!
3 ÄPPLEN,
5 dl VATTEN,
1/2 dl RÅSOCKER,
1 msk POTATISMJÖL,
SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA VATTEN, SOCKER och POTATISMJÖL i en kastrull.
Koka upp under omrörning.
Ta från värmen.
RIV ÄPPLENA GROVT och blanda dem direkt i redningen.
HÄLL upp krämen och servera med mjölk.
Snabbt och enkelt.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)