måndag 20 mars 2023

MIN GODA, MARINERADE KYCKLINGBRÖST MED KIWI - SALLAD , 4 PERS. (lunch/middag) .




                         HEJSAN  !


HÄR ÄR RECEPTET :
4  kyckling -file'er
1 dl teriyaki - sås på flaska
100 g  mache'- sallad 
4 gröna kiwifrukter 
DRESSING AV .
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
liten schalottenlök
havssalt
svartpeppar .

SÅ HÄR GÖR DU :

1) LÄGG  kycklingbröst file'erna i teriyaki -såsen 
och låt stå och dra i kylskåp minst 6 timmar.
2) STEK sedan kycklingen på båda sidorna i en 
teflonpanna  i den marinad som sitter kvar på
kycklingen .
3) Stek dem först på hög värme på båda sidorna, 
häll nu på resten av marinaden och låt kycklingen 
puttra färdigt på medelvärme , ca 7 minuter på varje
sida .
4)  SKÖLJ sallad och skala och skär kiwifrukterna
i klyftor .
Gör dressingen av olja, vinäger, finhackad schalottenlök
salt och nymalen svartpeppar .
5)  SKÄR kycklingfile'erna i halvtjocka skivor och lägg
upp dem med sallad och kiwi .
6)   HÄLL slutligen på dressingen .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

EFTERRÄTT .
1 PERSON :

1 apelsin
1/4 vaniljstång
1/4 tsk färsk riven ingefära 
2 dl lättyoghurt
1 kiwi
1 passionsfrukt
HÄLL apelsinsaft, vaniljkorn, färskriven ingefära
och yoghurt i en mixer .
SKALA  kiwin, dela den i mindre delar och lägg dem
i mixern .
DELA  passionsfrukten och skrapa med en tsk ur kärnor
och fruktkött ner i mixern .
MIXA  tillsammans med 3 istärningar .

HOPPAS DET SMAKAR !
 
mm...!    himla gott !