HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 kyckling -file'er
1 dl teriyaki - sås på flaska
100 g mache'- sallad
4 gröna kiwifrukter
DRESSING AV .
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
liten schalottenlök
havssalt
svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) LÄGG kycklingbröst file'erna i teriyaki -såsen
och låt stå och dra i kylskåp minst 6 timmar.
2) STEK sedan kycklingen på båda sidorna i en
teflonpanna i den marinad som sitter kvar på
kycklingen .
3) Stek dem först på hög värme på båda sidorna,
häll nu på resten av marinaden och låt kycklingen
puttra färdigt på medelvärme , ca 7 minuter på varje
sida .
4) SKÖLJ sallad och skala och skär kiwifrukterna
i klyftor .
Gör dressingen av olja, vinäger, finhackad schalottenlök
salt och nymalen svartpeppar .
5) SKÄR kycklingfile'erna i halvtjocka skivor och lägg
upp dem med sallad och kiwi .
6) HÄLL slutligen på dressingen .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
EFTERRÄTT .
1 PERSON :
1 apelsin
1/4 vaniljstång
1/4 tsk färsk riven ingefära
2 dl lättyoghurt
1 kiwi
1 passionsfrukt
HÄLL apelsinsaft, vaniljkorn, färskriven ingefära
och yoghurt i en mixer .
SKALA kiwin, dela den i mindre delar och lägg dem
i mixern .
DELA passionsfrukten och skrapa med en tsk ur kärnor
och fruktkött ner i mixern .
MIXA tillsammans med 3 istärningar .
HOPPAS DET SMAKAR !
mm...! himla gott !