fredag 22 mars 2013

FÄRSKA LAXSKIVOR MED OSTTÄCKE. 4 PERSONER.

Fredags-mys, mmm vad gott!
Prova Du också!

1 paket djupfryst grön sparris
4 stora skivor färsk lax  i tunna
skivor (ca 400 g)
salt och citronpeppar
OSTTÄCKE:
3 äggvitor
1 dl riven ost med smak
1 tsk majsenamjöl
klippt dill,smör
GARNERING:
citronklyftor
SERVERING:
kokt pressad potatis.

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Fördela sparrisen i 4 eldfasta portionsformar.
Lägg laxskivan över 2/3 av sparrisen.
Topparna på sparrisen skall synas.
Strö över lite salt och citronpeppar.
VISPA äggvitorna  till hårt skum.
Vänd försiktigt ner ost och majsenamjöl
samt klippt dill.
Klicka smeten över så att lite av laxen
och sparrisen syns.
Lägg en klick smör över sparristopparna.
GRATINERA  i ugnen tills osttäcket fått
fin färg och laxskivan är färdig ca 7-10 min.
SERVERA med pressad potatis och garnera
laxen med citronklyftor.

LYCKA TILL!

GOTT AV FISKBULLAR 4 PORT.

Gillar Ni fiskbullar ? mmm, jättegott !
Prova dessa nå'n gång.

1 paket djupfrysta fiskbullar
1 paket bacon (140 g )
1 purjolök
paprikapulver
nymald vitpeppar

Så här gör Du:
Tina de djupfrysa fiskbullarna .
Strimla och fräs bacon och purjolök
tillsammans i en stekpanna.
Låt sedan fiskbullarna fräsa med
en stund, så att de blir genomvarma.
Pudra över paprikapulver och tag
tillsist några tag med pepparkvarnen
över alltsammans.
Servera med en grönsallad och tomat.

SMAKLIG MÅLTID!