torsdag 15 augusti 2019

RABARBERRUTOR, 25 -30 RUTOR.




                      HEJSAN !

Har Du rabarber kvar i frysen ?  Då tycker jag Du ska göra dessa .
Kardemumma, rabarber och citron är smaker som lyfter varandra.

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl turkisk yoghurt
1 citron, rivet skal
FYLLNING :
300 - 350 g  rabarber + 2 msk potatismjöl + 2 msk strösocker
GARNERING:  Pärlsocker.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
RÖR rumsvarmt smör och socker pösigt med elvisp.
TILLSÄTT äggen  ett i taget och rör mellan varje ägg.
BLANDA kardemumma, bakpulver, vaniljsocker och
mjöl  och sikta ner i äggsmeten .
RÖR ner yoghurt och citronskal.
BRED ut smeten i en långpanna  20x 30 cm, med bak-
plåtspapper i botten.
FYLLNING:  Ansa och skär rabarbern i 1-2 cm breda bitar.
BLANDA rabarber, potatismjöl och socker i en bunke och
fördela i smeten och tryck till.  Strö över pärlsocker .
GRÄDDA strax under mitten i ugnen till gyllene färg,
40- 45 minuter.  Känn med sticka att kakan är klar .
Låt svalna .  Skär i rutor.

LYCKA TILL !