torsdag 23 april 2020

FALUKORV MED GREKISK PYTT, 4 PORT.



                    HEJSAN !

Den här grekiska pytten är också god
att servera till grillat, fågel eller fisk.
mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
6-8 potatisar, ca 600 g
1 gul lök
1 msk olivolja
1 litet blomkålshuvud
2 röda paprikor
100 g fetaost
12-15 svarta oliver med kärnor
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2-3 msk hackad oregano
400 g falukorv

SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA, skala och skär potatis och lök i små tärningar .
Lägg dem i en bakpappersklädd långpanna och ringla
över oljan.  SKÖLJ och bryt blomkålen i små buketter.
Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint.
Blanda ner blomkål och paprika i långpannan och stek
ytterligare ca 10 min.
SKÄR osten i små kuber och blanda i pytten tillsammans
med oliverna.
Smaka  av med salt och peppar. Strö över oreganon .
SKÄR  falukorven i tunna skivor och stek dem utan
extra matfett i en stekpanna ca 2 min per sida .

SERVERA  falukorven med den grekiska pytten till .

SMAKLIG MÅLTID !