lördag 10 augusti 2019

SNABBA HAVREKAKOR , 45 ST.



                     HEJSAN !

Bara 3 ingredienser.  Enklare kan det inte bli.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl socker
150 g smör/margarin

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
BLANDA havregryn och socker i en skål.
Smält matfettet och häll det hett över blandningen
och rör samman.
KLICKA ut smeten i små papper-formar.
Ställ dem på en plåt.
GRÄDDA  mitt i ugnen ca 10 minuter .

LYCKA TILL !

FASTER INGBRITTS, GAFFELKAKOR , 40 ST.




                   HEJSAN !

Kakorna har fått sitt namn efter gaffelmönstret
de är ljuvligt spröda, och trillar sönder i munnen.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl
3 dl potatismjöl
1 dl socker
drygt 1 msk vaniljsocker
200 g RUMSTEMPERERAT smör/margarin

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt smöret och blanda samman till en
smidig deg som ställs i kylen över natten.
TA ut degen ur kylen 1 timme innan den ska
bakas så att den hinner mjukna .
SÄTT ugnen på 175 grader .
Rulla degen till små bollar, platta till dem på
en plåt med bakplåtspapper och tryck till med
gaffel från 2 håll .
GRÄDDA i mitten av ugnen i 15 minuter.
Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar
ytterligare 15 minuter .

LYCKA TILL !

TIPS !  För lite mjöl i kakorna gör att de flyter ut ,
gör en prov-kaka och se om den reser sig fint
och håller formen . Gör den inte det tillsätt mer mjöl.
Gör en ny prov-kaka.