torsdag 10 augusti 2023

KALL -JÄSTA VALLMORUTOR , ca 8 ST.

 

                    HEJSAN  !


SAFTIGA och JÄTTEGODA !

Med Grahamsmjöl och Rågsikt

i degen .

Jag skulle bara prova för att se 

hur det blev ?

Jag blev glatt överraskad ?


SÅ VARSÅGODA  !


HÄR ÄR RECEPTET :

25 g jäst

4 dl rumsvarmt vatten

1 1/2 tsk salt

1 msk honung

2 dl grahamsmjöl

8 dl rågsikt

GARNERING, 

blå vallmofrön


SÅ HÄR GÖR DU :

1) PÅ KVÄLLEN :

Smula ner jästen i en bunke .  Tillsätt vatten 

och rör om tills jästen lösts upp .

2)  TILLSÄTT  salt, honung,  grahamsmjöl 

och rågsikt, lite i taget .

Rör ihop allt till en smidig deg  och knåda den 

i några minuter .

3)  TRYCK  ut degen i en långpanna ,

25 x 30 cm klädd med bakplåtspapper.

Skär degen i rutor , ca 8 st .

Täck degen med plastfolie .

Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 20 min.

Ställ in formen i kylskåpet över natten .

4)  PÅ MORGONEN :

TA FRAM brödet och pensla det med vatten .

Strö över vallmofrön .

Sätt ugnen på 250 grader .

5)  GRÄDDA  brödet längst ner i ugnen i 15 - 18 min.

Låt brödet svalna i formen .


LYCKA TILL !

mm...himla goda !