HEJSAN !
SAFTIGA och JÄTTEGODA !
Med Grahamsmjöl och Rågsikt
i degen .
Jag skulle bara prova för att se
hur det blev ?
Jag blev glatt överraskad ?
SÅ VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
4 dl rumsvarmt vatten
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
2 dl grahamsmjöl
8 dl rågsikt
GARNERING,
blå vallmofrön
SÅ HÄR GÖR DU :
1) PÅ KVÄLLEN :
Smula ner jästen i en bunke . Tillsätt vatten
och rör om tills jästen lösts upp .
2) TILLSÄTT salt, honung, grahamsmjöl
och rågsikt, lite i taget .
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den
i några minuter .
3) TRYCK ut degen i en långpanna ,
25 x 30 cm klädd med bakplåtspapper.
Skär degen i rutor , ca 8 st .
Täck degen med plastfolie .
Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 20 min.
Ställ in formen i kylskåpet över natten .
4) PÅ MORGONEN :
TA FRAM brödet och pensla det med vatten .
Strö över vallmofrön .
Sätt ugnen på 250 grader .
5) GRÄDDA brödet längst ner i ugnen i 15 - 18 min.
Låt brödet svalna i formen .
LYCKA TILL !
mm...himla goda !