lördag 4 oktober 2014

CHOKLADBULLAR CA 35 ST .

Hej igen !

Idag är det Kanelbullens Dag 
tänkte göra dessa supergoda bullar ,
med en annan typ av fyllning .
Häng med !

50 g jäst för söta degar
100 g smör
4 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl

FYLLNING:
1/2dl Nötchokladkräm
100 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

ägg till pensling.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke .
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader .
Rör ut jästen i lite av degspadet.
TILLSÄTT resten av degspadet,socker,
salt , ägg och det mesta a mjölet .
Arbeta väl till en smidig deg .
LÅT jäsa övertäckt i 30 minuter.
RÖR ihop fyllningen .
TAG upp degen på mjölat bakbord
och knåda den .
Dela i två bitar och kavla ut varje
till 20 x 40 cm .
BRED  på fyllningen och rulla ihop från långsidan .
Skär i 2 cm breda bitar och ställ med snittytan
upp på bakpapper .
Låt jäsa i 10 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och grädda
mitt i ugnen i  250 grader ca 8-10 minuter.

LYCKA TILL !