tisdag 28 juli 2020
EXOTISK PIZZA i LÅNGPANNAN . 6 PORT.
HEJSAN !
PIZZA i långpannan - perfekt när man
är många vid bordet .
Kyckling, ananas och en doft av curry
brukar uppskattas av de flesta .
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 sats pizzadeg .
FYLLNING :
2 msk tomat-PURE
3 msk ketchup
4 dl riven ost
100 g fetaost
400 g stekt kycklingkött
1 paprika
5 ananasringar
1 dl salta jordnötter
1 tsk curry
SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR pizzadegen enligt grundreceptet
men kavla ut degen till en rektangel ,
ca 30 x 40 cm .
FYLLNING :
BLANDA tomat-PURE och ketchup ,
bred ut såsen över hela degplattan .
Fördela den rivna osten över såsen .
Smula sedan över fetaosten .
DELA kycklingköttet i mindre bitar
och skär paprikan i små tärningar.
Skär ananasringarna i mindre bitar .
LÄGG paprika- ananasbitarna på pizzan ,
strö över jordnötter och curry .
GRÄDDA mitt i ugnen 20 - 30 min.
SMAKLIG MÅLTID !
HALLONSALLAD MED KESO , 4 PERS.
HEJSAN !
Njut av sommarens bär- favoriter.
Gör en frisk sallad av hallon och
melon, ringla över söt honung och
strö hackad mandel på toppen .
OEMOTSTÅNDIGT GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 GALIAMELONER
200 g hallon
4 bananer
250 g Keso naturell
4 msk flytande honung
200 g sötmandel
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA, kärna ur och skär melonen i bitar .
Blanda melonen med hallon och skivade bananer.
LÄGG upp keson på frukten .
Ringla över honung.
HACKA mandeln grovt och strö den över salladen .
LYCKA TILL !
LIMEKYCKLING MED GRÖNSAKSFRÄS, 4 PORT.
HEJSAN !
Pippi med sting ! Chili, lime och vitlök
sätter spännande smak på denna rätt ,
som serveras på en bädd av grönsaker .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 Kyckling-FILEER,
4 skivor rökt skinka
fint rivet skal av
4 limefrukter
4 tsk sojasås
3 tsk olja
2 vitlöksklyftor- skivade
1 finhackad chilifrukt
1 gul paprika
1 orange paprika
8 salladslökar
1 kruka rucolasallad
1/2 burk fetaost i marinad
SÅ HÄR GÖR DU :
KLÄ kyckling- FILEERNA med skinkan
och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
BLANDA limeskal och saft, soja, olja,
pressad vitlök, chilifrukt och häll över FILEERNA.
Ugnsbaka ca 15 minuter i 225 grader .
STRIMLA paprikor och lök .
Lägg dem bredvid kycklingen på plåten
och vänd dem i marinaden .
Ugnsbaka ytterligare 20 minuter .
VÄND ner rucolan bland grönsakerna .
Lägg upp på tallrikar och strö fetaosten över .
SÅ HIMLA GOTT !
LYCKA TILL !
TIPS !
TIPS !
HEJSAN !
Låt rotspetsen och lite blast sitta kvar
när Du kokar rödbetor .
Då behåller de färgen och smaken .
Lite färskpressad citron bryter fint
mot sötman i mjälla kokta rödbetor .
Droppa över innan serveringen .
TACK !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)