HEJSAN !
ETT SAFTIGT BRÖD MED MUSLI i DEGEN .
Använd valfri sort
MUSLI passar inte bara i filen .Det går precis
lika bra att hälla ner lite i matbrödsdegen .
VARSÅGODA .
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
4 dl ljummen mjölk
25 g smör/margarin - rumsvarmt
1 1/2 tsk salt
2 msk ljus sirap
2 dl musli - valfri sort
9 - 10 dl rågsikt
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp .
2) TILLSÄTT smör , salt, sirap, musli och rågsikt ,
lite i taget .
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt
i några minuter .
3) LÅT degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter .
4) KNÅDA igenom degen på ett mjölat bakbord .
Klipp ca 20 lika stora bitar av degen .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper .
5) LÅT DEGEN jäsa under bakduk i ca 30 min .
Sätt ugnen på 230 grader .
6) GRÄDDA bröden mitt i ugnen i 12 - 15 min .
Låt dem svalna under bakduk på ett galler .
LYCKA TILL !
Maud .