söndag 16 april 2023

KLIPPTA MUSLIFRALLOR , 20 ST .

 


              HEJSAN  !

ETT SAFTIGT BRÖD MED MUSLI i DEGEN .

Använd valfri sort 

 MUSLI  passar  inte bara i filen .Det går precis 

lika bra att hälla ner  lite i  matbrödsdegen .

VARSÅGODA .

HÄR ÄR RECEPTET :

25 g jäst

4 dl ljummen mjölk

25 g smör/margarin - rumsvarmt

1 1/2 tsk salt

2 msk ljus sirap

2 dl musli - valfri sort 

9 - 10 dl rågsikt 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SMULA ner jästen i en bunke .

Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp .

2)  TILLSÄTT smör , salt, sirap, musli och rågsikt ,

lite i taget .

Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt

 i några minuter .

3)  LÅT degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter .

4)  KNÅDA igenom degen på ett mjölat bakbord .

Klipp  ca 20 lika stora bitar av degen .

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper .

5)  LÅT DEGEN jäsa under bakduk i ca 30 min .

Sätt ugnen på 230 grader .

6) GRÄDDA bröden mitt i ugnen i 12 - 15 min .

Låt dem svalna under bakduk på ett galler .


LYCKA TILL !

Maud .