tisdag 9 april 2024

MIN TOMAT & PURJO -TORSK , 4 PORTIONER .

 


                              HEJSAN !


HÄR ÄR RECEPTET :

500 - 600 g torskfile'

100 g purjolök

1 tsk salt

400 g krossade tomater

1 stor/hel fiskbuljongtärning


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 200 grader .

TAG en ugnssäker form .

VARVA fisken och den finstrimlade 

purjon i denna .

Salta mellan varven .

HÄLL på de krossade tomaterna och 

smula över fiskbuljongen ,

TÄCK med folie och grädda ca 35 min .

SERVERA  med kokt potatis och sallad .


SMAKLIG MÅLTID OCH LYCKA TILL !

MIN GODA , ENKLA FISK PÅ GRÖNSAKSBÄDD , 2 PORTIONER .

 


                       HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :

250 - 300 g koljafile'

200 g  skivade morötter

200 g skivad  purjolök

dill och 200 g tomatklyftor


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 225  grader .

KOKA purjo och morötter nästan mjuka i saltat vatten .

HÄLL  allt i en ugnsfast form och lägg fisken ovanpå .

GRÄDDA tills fisken är klar, ca 15 - 20 min .

SERVERA varje portion med 100 g tomat ,  finklippt 

dill som garnering  på fisken 

HA gärna potatismos till .

mm..så gott !


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !