HEJSAN !
UGNSSTEKT FLÄSKKORV MED ÄPPLE OCH LÖK,
ÄR ENKELT ATT LAGA , MEN MAN MÅSTE UTGÅ
FRÅN KOKT FLÄSKKORV ELLER KÖTTKORV OCH
ÄVEN T EX FALUKORV KAN ANVÄNDAS .
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 600 g kokt fläsk- eller köttkorv
2 gula lökar
4 äpplen
2 msk senap
1 dl riven ost , t ex Svecia
Kokt broccoli
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT ugnen på 225 grader.
2, SKALA och skiva löken mycket tunt .
Lägg den på ett smort ugnssäkert fat med kanter .
3, SKALA äpplena och kärna ur dem.
Skär äpplena i tunna klyftor och lägg dem på löken.
4, DRA skinnet av korven och skiva den .
Bred senapen på snittytorna och lägg korvbitarna
på lök- och äppelbädden . Strö över osten .
5, STEK på galler mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
6, SERVERA med kokt potatis eller potatismos .
RÄTTEN kan också lagas med falukorv eller
med frukostkorv som delas mitt itu på längden .
SERVERAS med hårt bröd och smör/margarin.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !