HEJSAN !
Du kan bjuda kakan som den är eller skiva med en
klick grädde på som efterrätt
En fin kaka med hackade aprikoser och nötter i smeten .
Aprikoserna ger en frisk och syrlig smak .
Vill DU ha en mildare fruktsmak kan hälften av
aprikoserna bytas mot katrinplommon . mm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör / margarin
2 dl socker
4 ägg
3 dl torkade aprikoser, hackade / blandat med
1 1/2 dl katrinplommon - hackat
1 dl hasselnötter grovt hackade
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR smör och socker poröst .
2) TILLSÄTT äggen ett i sänder under kraftig vispning .
3) BLANDA frukten med lite av mjölet och rör ner den
tillsammans med nötter .
4) BLANDA resten av mjölet med bakpulvret och rör
försiktigt ner det i smeten .
5) GRÄDDA kakan i smord och bröad form , rymd
1 1/2 liter , i 175 grader , tills kakan känns torr ,
ca 1 timme .
LYCKA TILL !