HEJSAN !
DET fiffiga med det här
långpannebaket är den långa jästiden - att använda den
till nytta eller nöje !
Och utan alltför stor ansträngning kan frysen sedan
fyllas med många goda bullar !
UGN :200 grader .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl rågkross
1 dl krossade linfrö
2 dl kokande vatten
2 dl rumsvarmt vatten
25 g jäst
1 dl lingonsylt
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl sesamfrön
172 msk salt
ca 1 liter vetemjöl special
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA rågkross, linfrön och kokande vatten .
Låt stå minst 1 timma .
SMULA jästen i en degbunke .
Häll över rumsvarmt vatten och rör tills jästen löser sig .
Tillsätt linfröblandningen , lingonsylt , groddar, sesamfrön,
salt och det mesta av mjölet .
Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter .
LÅT JÄSA 2 TIMMAR . Under bakduk .
PLATTA ut degen med mjölade händer i en stor långpanna.
Skär den i rutor .
Låt jäsa ca 40 minuter .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter .
mm...himla goda bröd !
LYCKA TILL !