onsdag 25 maj 2011

MAZARIN FÖR MÅNGA 40 ST TREKANTER.

Detta är en riktig klassiker.
Den minns man länge.

Varför inte göra denna till
stundande skolavslutning
eller student.

100 g sötmandel
8 bittermandlar
350 g smör
5 dl strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk

GLASYR och GARNERING:
ca 3/4 dl hallonsylt
ca 3 dl florsocker
ca 6 st kiwier
ca 40 st björnbär

UGN:200 grader.

Så här gör DU:
Skålla och skala båda
mandelsorterna.
Låt torka och mal i
mandelkvarn.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget,
rör kraftigt och väl.
Blanda ner mandeln.

Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner det i smeten omväxlande
med mjölk.
Häll smeten i en STOR långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen
ca 25 minuter.

Rör samman sylt och florsocker
till glasyren.
Bred den på kakan.
Låt glasyren stelna.
Skär i trekanter och garnera
med en smal skiva kiwi och
ett björnbär på varje snibb.

HIMLA FINT SER DET UT OCH SMAKAR....MMMM.
ALL LYCKA TILL!

GRÖNA KORVLÅDAN. 2 PORT.

Ibland vill jag göra det lätt för mig.
Då kan det bli den den här eftersom
jag ÄLSKAR spenat.....mmm.

200 g mager falukorv
175 g hackad spenat
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
TILLBEHÖR:
Bröd
UGN:
200 grader.

Så här gör DU:
Dra skinnet av korven,
strimla och lägg den i
en ugnssäker form.

Vispa ihop ägg,mjölk,
salt o peppar.
Blanda ner tinad spenat.
Häll smeten i formen.

GRÄDDA i ugn ca 20 minuter.

SERVERA ett gott bröd till.

Hoppas att NI också gillar spenat.
SMAKLIG MÅLTID!