lördag 14 mars 2020

KIKÄRTSALLAD MED BROCCOLI, 6 PORT.



                    HEJSAN !
mmm...himla gott !
Att ha till vad Du vill .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk kikärter
2 broccolistånd
150 g sockerärter
1 romansallad
2 morötter
2 msk persilja
DRESSING :
2 citroner
2 msk rörsocker
2 citrongrässtjälkar
1/2 - 1 tsk SAMBAL OELEK
2 msk rapsolja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ kikärtorna och låt rinna av .
Dela broccoli i mindre buketter .
KOKA dem nästan mjuka i lättsaltat
vatten .
LÄGG i sockerärterna och låt dem
koka med i slutet.
Häll av vattnet och låt svalna .
SKÖLJ salladen och riv i mindre bitar.
Skala och skär   långa band av morötterna.
BLANDA  samman allt i en skål .
VISPA ihop dressingen och häll över .

En sallad som Du kan ha till vilken rätt
som helst, eller  som ensamrätt .

LYCKA TILL !

KOKOSMUFFINS MED PECANNÖTTER, 8 ST.



                   HEJSAN !

Dessa muffins är goda kan Ni tro !
Men självklart kan Ni toppa med annat gott ;
en bit mörk choklad, bitar av frukt (banan
eller plommon)eller (blåbär, hallon)

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kokosflingor
8 PECANNÖTTER
8 muffinsformar

SÅ HÄR GÖR DU
SÄTT ugnen på 175 grader .
VISPA smör och socker till en kräm.
Vispa i äggen .
BLANDA mjöl, bakpulver och kokos .
Vänd in i smör-blandningen.
FÖRDELA smeten i muffinsformarna .
Stick ner en PECANNÖT i varje kaka .
BAKA muffinsen gyllene mitt i ugnen
ca 20 minuter.
Låt dem svalna på galler .

LYCKA TILL !